بودار‌کردن نفت از اقدامات پردیس پایین‌دستی پژوهشگاه نفت است که این طرح با حمایت شرکت ملی گاز ایران در فاز یک پارس جنوبی اجرا می‌شود اولین واحد این طرح با ظرفیت 700 تن است که سال آینده در پارس جنوبی راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، ماده بودار کننده گاز طبیعی(ادورانت) از میعانات گازی ماده‌ای است که از آن برای بودار کردن گاز مایع استفاده می‌شود از آنجا که گاز طبیعی پس از پالایش فاقد بو است و در صورت نشت خطرآفرین خواهد بود با تزریق این ماده به جریان گاز طبیعی یا گاز مایع می‌توان از آن به عنواد ماده هشداردهنده استفاده کرد نیاز کشور به این ماده استراتژیک حدود 600 تن در سال است.

بر اساس این گزارش این ماده وارداتی بوده و با توجه به نیاز آن در حوزه گاز به ویژه شرکت ملی گاز ایران قراردادی برای تولید آندر داخل کشور فی مابین مدیریت پژوهش فناوری شرکت ملی گاز و پژوهشگاه صنعت نفت در این زمینه امضا شده است.

همچنین فعالیت های مربوط به انتخاب خوراک، محل نصب و نیز بازنگری استاندارد ادورانت تولیدی کشور با همکاری مشترک پژوهشگاه و مدیریت پژوهش فناوری شرکت گاز در سال 87 انجام و در طی آن 9 ماده مراحل توسعه دانش فنی و طراحی مفهومی و پایه برای احداث واحدی به ظرفیت 800 تن در سال توسط پژوهشگاه صنعت نفت انجام شد.

در این پروژه از مرکاپتان‌های سبک موجود در میعانات گازی منطقه پارس جنوبی برای تولید ادورانت استفاده شده است و به این ترتیب از ماده‌ای سمی و مضر برای تولید محصول ارزشمند استفاده شده و همچنین محصول جانبی این واحد که 15 هزار بشکه در روز میعانات گازی عاری از این مرکاپتان‌ها می‌باشد با ارزش افزوده بیشتری قابل ارائه به بازارهای جهانی است.


در حال حاضر واحد در محل پالایشگاه اول پارس جنوبی در حال نصب است عملیات اجرای پروژه EPC با نظارت شرکت ملی گاز و پژوهشگاه به پیمانکار داخلی واگذار و بیش از 80 درصد پیشرفت داشته است تمامی تجهیزات مکانیکی واحد شامل مخازن ظروف تحت فشار رآکتورها و برج‌ها که به دلیل خورنده بودن سیال است مصالح خاص طراحی ویژه برخوردارند در داخل کشور ساخته شده است در آینده نزدیک دانش فنی پژوهشگاه با حمایت معنوی و مادی مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز به مرحله صنعتی خواهد رسید و گامی دیگر در جهت خودکفایی کشور برداشته می‌شود.

منصور بزمی، رئیس پردیس صنایع پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت  در  گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ بودار‌کردن نفت را از اقدامات پردیس پایین‌دستی پژوهشگاه نفت نام برد و اظهار داشت: این طرح با حمایت شرکت ملی گاز ایران در فاز یک پارس جنوبی اجرا می‌شود اولین واحد این طرح با ظرفیت 700 تن است  که سال آینده در پارس جنوبی راه‌اندازی می‌شود. 
 
وی، افزایش و ارتقاء کیفیت محصولات نفتی را از دیگر اقدامات این پژوهشگاه نام برد و خاطر‌ نشان کرد: براساس آن پیشنهادی به یکی از کشور‌ها شده است که در مرحله‌ انعقاد قرار دارد. 

بزمی همچنین با اشاره به موفقیت‌های این پژوهش‌ها در حوزه کاتالیست خاطر‌ نشان کرد: تاکنون موفق به تولید کاتالیست سولفورزدایی از گازوئیل و نفت سفید شده‌ایم که از جمله کاتالیست‌های پرمصرف در حوزه نفت به‌ شمار می‌آید. 

بزمی دانش فنی نمک زدایی نفت خام با استفاده از الکترولیز، کاتالیست های سولفورزدایی از نفت سفید و گازوئیل را از دیگر دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت اعلام کرد و افزود: واحد SRU یا گوگردزدایی از گازطبیعی بزودی با دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت در نخستین پالایشگاه گازی ایران مورد استفاده قرار می گیرد. 

رئیس پردیس صنایع پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت در بحث شیرین سازی گاز با حلال پارسی سول گفت: هم اکنون این مرکز با داشتن دانش فنی پارسی سول آماده ساخت واحدهای صنعتی است. 

رییس پردیس پایین‌دستی پژوهشگاه صنعت نفت همچنین از راه‌اندازی واحد تست کاتالیست‌ها در این پردیس خبر داد و گفت: زمانی که کاتالیستی تولید می‌شود در این واحد مورد تست ارزیابی قرار می‌گیرد. 

وی همچنین با اشاره به اقدامات محققان این پردیس در حوزه گاز خاطر‌ نشان کرد: یکی از تاکیدات وزیر نفت ایجاد واحد شیرین‌سازی گاز بوده است که در حال حاضر محققان ما موفق به بومی‌سازی حلال‌های مورد نیاز برای شیرین‌سازی گاز شده اند و آمادگی احداث واحد‌های صنعتی در این حوزه را داریم. 

انتهای پیام/
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار