به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه،بهاي نفت امروز تحت تأثير چشمانداز توافقي بين تهران و قدرتهاي بزرگ که باعث خواهد شد نفت ايران بيش از پيش وارد بازاري شود که همين اينک نيز با مازاد عرضه مواجه است، در معاملات الکترونيک آسيا کاهش يافت.
هر بشکه نفت خام سبک شيرين آمريکا (وست تگزاس اينترمديیت) براي تحويل در ماه مه با 71 سنت کاهش، 48 دلار و 16 سنت معامله شد.
بهاي هر بشکه نفت خام برنت درياي شمال براي تحويل در مدت مشابه نيز 35 سنت کاهش يافت و به 56 دلار و شش سنت رسيد.
مذاکرهکنندههاي قدرتهاي بزرگ و ايران دوشنبه صبح در لوزان سوييس به منظور برداشتن آخرين موانع بر سر توافقي در مورد برنامه هستهاي ايران بار ديگر با يکديگر ديدار ميکنند.
بعد از اعمال تحريم نفتي، ايران که عضو سازمان کشورهاي صادر کننده نفت «اوپک» است، نفت استخراج شده خود را ذخيره مي کند و اينها ذخايري هستند که ممکن است در صورت دستيابي به توافق روانه بازار شوند.
ايران، پنجمين توليد کننده اوپک، ممکن است صادرات خود را يک ميليون بشکه در روز افزايش دهد. اين در شرايطي است که بازار نفت هم اينک نيز با مازاد عرضه مواجه است.
اوپک که نزديک به 40 درصد توليد جهاني را روانه بازار مي کند، ماه نوامبر تصميم گرفت سهم توليد خود را 30 ميليون بشکه در روز حفظ کند و از کاهش توليد خود به منظور حمايت از قيمت نفت خودداري کرد. اما در واقع، اوپک بيشتر از سهم خود توليد مي کند.
به علاوه، ذخاير نفت خام آمريکا بي وقفه رو به افزايش است و در حال حاضر در بالاترين سطح از سال 1982 قرار دارد.
از سوي ديگر دست اندرکاران بازار نفت از نزديک اوضاع در يمن را دنبال مي کنند جايي که ائتلافي عربي به سرکردگي عربستان سعودي مداخلهاي نظامي را عليه حوثيها و متحدانشان آغاز کردند.
در صورت اخلال در توليد نفت يمن و توزيع طلاي سياه در صورتي که دو تنگه راهبردي باب المندب و هرمز بسته شوند، بهاي نفت ممکن است افزايش پيدا کند.
انتهای پیام/