سید کامل تقوینژاد مدیر بانک سپه در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص نرخهای سود سپردهها از سوی بانک مرکزی گفت: ما به دنبال انضباط نرخهای سود بانکی هستیم نه کاهش آن زیرا کاهش تابع شرایطی است که همهی مولفههای اقتصادی باید در نظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه آشوب در نرخ سود بانکها آزار دهنده بود، افزود: با توجه به سابقه ناصحیحی که در این زمینه در سیستم بانکی وجود داشت نرخهای اعلامی از سوی بانک مرکزی برای سودهای کوتاه مدت و بلند مدت در شرایط فعلی اقتصاد مناسب و کارشناسی است به شرط اینکه کنترل دقیقی بر این اجرای این نرخها وجود داشته باشد.
مدیر عامل بانک سپه در ادامه اظهار داشت: بانک مرکزی با توجه به ابزارهای مختلف نظارتی از جمله ارایه خدمات بانکداری الکترونیک، تعیین صلاحیت مدیران بانکی و ... را در اختیار دارد که علاوه بر این ارائه خدماتی از سوی بانک مرکزی به بانکهای مختلف ارائه میشود که شامل فروش ارز به بانکها، کنترل بازارهای بین بانکی و تامین نقدینگی که معمولا بانکها برای مازاد برداشت به سراغ بانک مرکزی میروند، اما توجه به این نکته ضروری است که این اقدام در اقتصاد سالم اقدام کارشناسی نیست اما با توجه به اینکه کلیه امور بانکها بر عهده بانک مرکزی است و این بانک هم از نظر قانونی اختیار و ابزارهای نظارتی لازم را دارد.
وی تصریح کرد: ضمن اینکه خود بانکها هم با شرایطی که در آن هستند میتوانند نظارت کافی بر اجرای نرخ سودهای بانکی داشته باشند و امیدواریم در شرایط فعلی بانکها نظرات و پیشنهادات خود را اعلام کنند تا با انضباط بخشی به نرخ سود تسهیلات نسبت به کاهش آن اقدام کنیم که این عامل مهمی برای کمک به خروج از رکود است.
تقوینژاد مدیر عامل بانک سپه در ادامه در پاسخ به اینکه مهمترین چالش پیش رو تولید کنندگان نرخ سود بالای تسهیلات است، گفت: اعتقاد داریم بعد از انضباط بانکی که در بخش سپرده به وجود آمد طبیعتاً نرخ تسهیلات هم باید کاهش یابد و از ابزارهای مختلفی از جمله بازار سرمایه، انتشار اوراق و ابزارهایی که در نظام اقتصادی اسلامی بر آن تاکید شده، استفاده کنند.
انتهای پیام/