مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: با توجه به میزان بارندگی‌های صورت‌ گرفته در استان تهران در روزهای گذشته، از شرایط فوق بحرانی خشکسالی به وضعیت بحرانی بازگشته‌ایم.

ذخایر آب شرق تهران همچنان اندک است/ لزوم صرفه‌جویی 20 درصدی آب توسط دستگاه‌های دولتیبه‌ گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع‌ رسانی وزارت نیرو (پاون)، خسرو ارتقایی اظهار داشت: از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه 93) تاکنون، افزون‌بر 226 میلی‌متر بارندگی در سطح استان تهران ثبت شده است که درمقایسه با متوسط دوره بلندمدت 47 ساله، افزون‌بر 10 درصد کاهش بارش را شاهد هستیم.

به‌ گفته وی، متوسط بارندگی بلندمدت افزون‌بر 250 میلی‌متر بوده که در زمان حاضر 226 میلی‌متر بارش ثبت شده است.

ارتقایی تصریح کرد: این میزان بارش درمقایسه با سال گذشته مقداری بهتر شده اما وضعیت روان‌آب‌ها مشابه سال گذشته است.

وی افزود: در زمان حاضر، در سدهای پنج‌گانه 422 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده و حجم آب ذخیره‌شده در سدهای امیرکبیر 71، لتیان 44، لار 19، طالقان 168 و ماملو 120 میلیون مترمکعب است.

وی یادآور شد: در شرایط نرمال در سدهای تهران باید بیش از 700 میلیون مترمکعب ذخیره آبی وجود داشته باشد که در زمان حاضر بیش از 280 میلیون مترمکعب کمبود ذخایر آبی در سدهای استان تهران مشاهده می‌شود و این کاهش‌ها به‌دلیل خشک‌سالی‌های پیاپی در استان تهران و استفاده از ذخایر آبی سدها در طول سال اتفاق افتاده است.

ارتقایی اضافه کرد: افزون‌بر 150 میلیون مترمکعب حجم مرده سدهای زیرپوشش است و همواره باید این عدد از حجم ذخایر آبی کسر شود و آنچه قابل استفاده است را مورد نظر قرار داد؛ پس مقدار مفید آب ذخیره‌شده در سدهای پنج‌گانه استان تهران، هم‌اکنون حدود 270 میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه همچنان در سدهای شرقی استان تهران به‌ویژه سدهای لار و لتیان ذخایر آبی اندکی وجود دارد، اظهار داشت: حجم آب ذخیره‌شده در سد لار که اکنون 19 میلیون مترمکعب است، درمقایسه با متوسط آورد آب این سد که تا 450 میلیون مترمکعب نیز می‌رسد، رقم بسیار ناچیزی است.

ارتقایی سپس با اشاره به ذخایر برفی استان تهران، گفت: اکنون پوشش برفی در استان درمقایسه با شرایط نرمال بیش از 50 تا 70 درصد کاهش نشان می‌دهد و باید دقت شود که میزان ورودی آب به مخزن سدهای زیرپوشش، وابستگی مستقیمی به میزان پوشش برفی در حوضه‌های آبریز سدها دارد که متاسفانه در این زمینه با کاهش مواجه هستیم، اما امیدواریم با ورودی‌هایی که در ابتدای سال 94 اتفاق افتاده است، شرایط بدتر از گذشته نشود.

وی همچنین ادامه داد: از سوی دیگر روان‌آب‌ها که تا پیش از سال جدید پنج درصد کاهش داشت، با بارش‌های خوب صورت‌گرفته این کسری تا حدودی جبران شده است و میزان روان‌آب‌ها اکنون در حد سال گذشته است.

ارتقایی در ادامه تصریح کرد: طبیعی است که باوجود بارندگی‌های خوبی که در روزهای پایانی سال 93 و اوایل سال 94 ثبت شده است، از شرایط فوق بحرانی به شرایط بحرانی بازگشته‌ایم؛ به این معنی که همچنان کمبود منابع آب وجود دارد و بنابراین تقاضا داریم تا شهروندان تهرانی جهت مدیریت مصرف بهینه آب همکاری خود را ادامه دهند.

وی با تاکید بر اینکه ما ناگزیر هستیم تا دست‌کم 20 درصد کاهش مصرف آب را در شبکه‌های آب شهری دنبال کنیم، گفت: امروز نیز استاندار تهران در نشستی تاکید داشت تا دستگاه‌های دولتی استان به میزان 20 درصد کاهش مصرف آب را در دستورکار خود قرار دهند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران در پایان با استقبال از این رویکرد دولت، خاطرنشان کرد: باید از بدنه دولت آغاز و تلاش کنیم تا مصارف مجموعه‌های دولتی را کاهش دهیم. کاهش 20 درصدی آب رقم قابل‌توجهی است ضمن اینکه این کار به معنی این است که دولت از خود و زیرمجموعه‌های خود برای کاهش مصرف آغاز می‌کند و این گام بسیار مثبتی خواهد بود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید
۱۳:۳۲ ۱۸ فروردين ۱۳۹۴
این 20 درصد کسری شما همون 20 درصد هدر رفت داخل شبکه فرسوده خودتونه .
اگر میخواین مشکل سال جدید نداشته باشیم هدر رفت شبکه رو اصلاح کنید
آخرین اخبار