پژوهشگران شیرازی حسگر شناسایی گاز سولفید هیدروژن را در صنایع نفت و گاز تولید کردند.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران؛ سولفید هیدروژن در بسیاری از فرایندهای صنعتی، بویژه فرایند تولید گاز طبیعی و یا بازیافت و تصفیه‌ نفت تولید می‌شود. 

سولفید هیدروژن، گاز خطرناکی است که با توجه به غلظت و مدت زمان انتشار آن، ممکن است مرگ افراد را در پی داشته باشد. 

دانشگاه شیراز اعلام کرد؛ پیش‌تر دانش ساخت این حسگر که قابلیت تشخیص گازهای سولفید هیدروژن را در حفاری‌های نفتی، پالایشگاه‌ها، معادن زغال سنگ و چاه‌های شامل مواد آلی دارد در اختیار کشورهای چین، آمریکا و انگلیس بود. 

سرپرست تیم سازنده نانو حسگر دانشگاه شیراز گفت: با توجه به اهمیت گاز سولفید هیدروژن و صدمات جبران ناپذیر آن، این حسگر را می‌توان به طور مستقیم در صنایع نفت و گاز به کار برد و با استفاده از آن می‌توان در تشخیص به هنگام نشتی گاز سولفید هیدروژن، اقدام مؤثر و سریعی داشت. این حسگر مبتنی بر نانولوله‌های کربنی پوشانده شده با نانوذرات مس است و در ساخت آن از بستر قابل انعطاف پلی اتیلن تترافتالات (PET) استفاده شده است. 

وی گفت: حسگر شناسایی گاز سولفید هیدروژن قادر است غلظت این گاز‌ها را در حدود پنج ppm تشخیص دهد همچنین زمان پاسخ‌دهی آن در این غلظت ۱۰ ثانیه و زمان بازگشت آن ۱۵ ثانیه گزارش شده است. 

سرپرست تیم سازنده نانو حسگر گفت: حسگر شناسایی سولفید هیدرو‍‍‍‍ژن را با تغییر ماده‌ حساس، برای کاربردهای زیستی و شناسایی عوامل بیماری و کنترل عوامل حیاتی بیمار نیز می‌توان به کار برد. همچنین استفاده از آن در صنایع هواپیمایی و آتش نشانی نیز امکان پذیر است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار