پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف بالای استامینوفن، عامل مهمی در بروز آسیب‌های کبد است و می‌تواند بر روی عملکرد مغزی و عصبی نیز عوارض زیادی برجای گذارد.

سیامک عبدالله نژاد استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: بسیاری از داروها نظیر استامینوفن‌ها و سایر داروهای ضد درد، عوارض مختلفی بر روی اندام‌های بدن دارند که از جمله این عوارض که بسیار مهم نیز است، عوارض کلیوی است. 

وی با اشاره به اینکه استامینوفن بر روی کبد نیز اثر می‌گذارد، تصریح کرد: پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف بالای استامینوفن، عامل مهمی در بروز آسیب‌های کبد است و می‌تواند بر روی عملکرد مغزی و عصبی نیز عوارض زیادی برجای گذارد. 

عبدالله نژاد با بیان اینکه مقادیر بالای 4 گرم در روز استامینوفن به ویژه در کودکان می‌تواند موجب مسمومیت شود، گفت: مهمترین علائم مسمومیت ناشی از استامینوفن شامل تهوع، استفراغ، یرقان و در موارد شدید سیروز کبدی و حتی آسیب‌های مغزی است. 

وی یادآور شد: علائم مسمومیت ناشی از مصرف بالای استامینوفن ممکن است چند ساعت تا چند روز پس از مصرف دارو بروز کند که طول کشیدن علائم، با توجه به میزان مصرف و شرایط بدنی فرد متفاوت است. 



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار