به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران، این روزها بی آبی و گرمای روز افزون هوا امان همه را بریده و نگرانی نسل آینده دلهره نسل امروز شده که البته امیدها بعد از نزول و رحمت الهی به دریا، دریاچه و رودهای کشور است.
-کاهش باران و تاثیرات خشکسالی بر سیستان
-نصب و به کار گیری انواع پمپ در مسیر رودخانه توسط کشاورزان افغانستان برای کشت خشخاش از جمله موارد و تاثیرات منفی خشک شدن هامون هستند.
این دریاچه که به دلیل وجود آب شیرین امکان پرورش و صید ماهخی داشت بسیار مورد توجه و پر اهمیت است که با پیگیری مردم سیستان و مسئولین هامون توانست زندگی دوبارهای را تجربه کند، به صورتی که مسئولین با اقداماتی تاثیر گذار و همچنین نزول برکت الهی توانستند جریان آب را در هامون برقرار سازند البته نه به شدت و جریان سالهای پر آب هامون.
به گفته سعید محمودی مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان طی 10 سال اخیر که دریاچه هامون از وضعیت مناسبی برخوردار نبود اما در سال 94 به طور میانگین شاهد آبگیری قویتری بودیم که البته در حال حاضر فقط از رود هیرمند و صابوری آب جاری است ولی از رود پوزک هنوز آبی وارد هامون نشده است و در خاموشی بسر میبرد اما ما همچنان تلاشهای خود را ادامه میدهیم و سعی میکنیم آب را در کمترین زمان به نقاطی پر کارکرد برسانیم.
در پایان گفتنی است هامون سومین دریاچه شیرین آب کشور و هفتمین تالاب بین المللی جهان، یکی از با ارزشترین سرمایههای ملی است که همه باید نگران و مواظب آن باشیم که البته امید است شاهد جریان بیشتر و کامل آب در هامون و رودهای تشکیل دهنده آن همچون صابوری، هیرمند و پوزک باشیم.
انتهای پیام/
گزارش از فرزانه تیموری/