به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، محمد سالاری؛ رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران اظهار داشت: در اهمیت شوراها همین بس که فرمان تاریخی حضرت امام(ره)، منویات رهبری و قانون اساسی به خوبی بدان اشاره داشته است اما متاسفانه عدم شکل گیری مدیریت یکپارچه شهری موجبات بروز اشکالات شده است.
وی افزود: رویکرد وزارت کشور در اصلاحیه قانون شوراها دولت محور است حال آنکه ما در راستای برون سپاری امور باید به سمت ایجاد مدیریت یکپارچه شهری برویم. در همین راستا شورای اسلامی شهر تهران تعاملات خوبی با نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی داشته که حاصل ان تشکیل کمیسیون های تخصصی بوده و یکی از این کمیسیون ها نیز کمیسیون معماری وشهر سازی بوده است.
رئیس کمیسیون شهر سازی و معماری شورا گفت: وجود یک چنین تعاملاتی میتواند در ارائه راهکارهای برای برون رفت از مشکلات مؤثر باشد. همچنانکه امروزه یکی از مشکلات مشترک اکثر کلان شهرها بحث حریم است که البته در کمیسیون معماری و شهر سازی مشترک با مجلس تصمیمات خوبی برای ان اتخاذ شده است.
سالاری بیان کرد: حریم شهر تهران مساحتی 10 برابر خود شهر تهران دارد اما به رغم اهمیت و فرصتهایی که وجود دارد امروزه شاهد هستیم مسابقهای بین شوراها و شهرداریهای شهرهای اقماری در حریم کلان شهر تهران برای ساخت و ساز به وجود آمده است.
وی افزود: شوراها و شهرداریهای شهرهای اقماری به تراکم فروشی روی آوردهاند و ما عملا شاهد پیدایش بافت فرسوده نوین در حریم شهر تهران هستیم حال انکه باید به جایگاه شوراها و شهرداریها نگاه جامع تری شود .
سالاری تصریح کرد: امروزه کوهها، رودخانهها و محیط زیست تخریب میشود و متأسفانه این اقدامات به عنوان دستاورد این مدیران معرفی میشود وحال انکه با اقدامات شهرهای اقماری ما شاهد کاهش کیفیت زندگی در کلان شهر تهران هم هستیم. از اینرو اهمیت ایجاد مدیریت یکپارچه شهری مشخص میشود.
رئیس کمیسیون شهر سازی و معماری شورا اضافه کرد: معضل بافت فرسوده یکی دیگر از تهدیدهای اصلی تهران است و با وجود خطر زلزله باید گفت یک مشکل حاکمیتی بزرگ با وقوع زلزله رخ خواهد داد چراکه اکثر دستگاههای دولتی در تهران مستقر هستند.چهار هزار هکتار بافت فرسوده به واقع یک تهدید بزرگ است در حالی که مدیریت شهری در آن اختیاری ندارد.
وی همچنین از روند اجرای قانون دریافت حق بیمه کارگران ساختمانی انتقاد و تاکید کرد: این اقدام باعث ایجاد رکود در ساخت و ساز و حرکت به سمت ساخت و سازهای ناپایدار خواهد شد.
سالاری عنوان کرد: در حال حاضر کار صدور پروانه در مناطق شهرداری قفل شده است چراکه این مصوبه میگوید 15 درصد از کل عوارض برای بیمه کارگران اختصاص پیدا کند و دوستان میگویند از عوارض تغییر کاربری وعوارض بهینه که در لایحه ارزش بهینه وجود دارد هم باید حق بیمه کارگران ساختمانی گرفته شود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در حال حاضر فضای ساخت و ساز، فضای کاملا راکدی است و آمار صدور پروانه در شهرها به شدت کاهش پیدا کرده است, مجموعه شورا و شهرداری در سال گذشته مجموعه مصوباتی داشتند که در سر جمع عوارض قابل توجه است، با توجه به حق الزحمه ناظران که سازمان نظام مهندسی دریافت می کند، عملا توجیهی برای مردم برای گرفتن پروانه وجود ندارد.
انتهای پیام/