به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ محمد محمدپورعمران اظهار داشت: در اقتصادهاي پيشرفته نرخ سود معمولا كمتر است تا به رونق اقتصادي کمك كند و حتي نرخ صفر درصد هم تعيين مي شود.
وي افزود: هدف اصلي هر اقتصادي ايجاد رونق توليد است و نرخ سود بانكي هم بايد اين رويكرد تعيين شود اما در اقتصاد ايران اين روند ديده نمي شود و نرخ سود بالاتر از نرخ تورم نمي تواند به رونق ايجاد كند.
محمدپور عمران گفت: اين اصول علمي در اقتصاد ايران كمتر ديده مي شود و كاهش 2 درصدي اخير هم خيلي موثر نخواهد بود.
وي افزود: اينكه عده اي معتقدند اگر نرخ سود بيشتر كاهش يابد به توليد كمك نمي کند ، درست نيست براي اينكه اگر مردم خدمات پولي را با هزينه كمتري دريافت كنند توليد هم ازران تر مي شود و در كل به نفع اقتصاد و مردم خواهد بود.
جواد عشقي نژاد استاد اقتصاد هم گفت: همواره اين پرسش مطرح است كه نرخ تورم بايد در تعيين نرخ سود بانكي هدف باشد يا برعكس ، نرخ سود تابع نرخ تورم است.
وي افزود: معمولا نرخ سود را طوري تعريف و تعيين مي کنند كه در اينده بتواند به كاهش و كنترل نرخ تورم نيز كمك كند اما ظاهرا در ايران بر عكس است.
عشقي نژاد گفت: بايد از منظر بازارهاي ارز، سکه و بورس و بانک ها و اقتصاد كلان به نرخ سود بانکي نگاه كنيم و البته اگر بازارهاي خراج از نظارت، جمع اوري و تعيين تكليف نشود تاثير منفي خواهد داشت.
اين کارشناس اقتصادي اظهار داشت: وضع ايده آل اين است كه نرخ سود بانكي بر اساس عرضه و تقاضا تنظيم شود.
انتهای پیام/