به گزارش باشگاه خبرنگاران اصفهان، مهدي مؤمنزاده، کارشناس توليد کورههاي قوس الکتريکي فولاد مبارکه در خصوص چرايي و چگونگي اجراي اين پروژه گفت: در سال1393در واحد کورههای قوس الکتریکی پروژهای با عنوان «کنترل داینامیک فرآیند کوره قوس الکتریکی» تعریف و با همکاری و مساعدت کلیه همکاران مرتبط در شرکت فولاد مبارکه تدوین گردید و نسبت به بهینهسازی رفتار اتوماتیک کورههای قوس الکتریکی در اتوماسیون سطح2اقدام لازم جهت اجرا انجام پذیرفت.
وي با اشاره به دستاوردهاي اجراي اين طرح افزود: در این طرح کلیه ورودیها از قبیل آنالیز آهن اسفنجی، آهک، دولومیت، کک و ... توسط سیستم هوشمند پایش و ارزیابی گردیده و با در نظر گرفتن دادههای ورودی، فرایند ذوب کنترل و مدیریت میشود.
با اجراي این طرح ، بواسطه ایجاد لوپهای بسته کنترلی (close loop) از جمله بالانس شارژ و انرژی، هارمونیک کلی جریان (THD)، ترکیب سرباره، دمای حمام مذاب و ... کنترل فرایند به خوبی انجام میشود.
در این سیستم همچنین مدل تخمین (Estimation Model)شاخصهای فرایند شامل تخمین دما، آنالیز سرباره، آنالیز فولاد مذاب نیز ایجاد یا بهینهسازی شده به طوری که با به کارگیری این سیستم علاوه برکاهش قابل توجه در مصارف عمده کوره قوس الکتریکی، در فرایند تولید فولاد یکپارچگی عملکرد درفرآيند توليد فولاد مذاب نیز ایجاد گردید.
کارشناس توليد کورههاي قوس الکتريکي فولاد مبارکه با تأکيد بر اثر بخش بودن اين دستاورد، مهمترین مزایای اجرای این طرح را کاهش مصرف انرژی الکتریکی، افزایش سرعت تولید، تثبیت بازیسیته سرباره کوره و کاهش مصارف نسوز، یکسان سازی فرایند تولید، افزایش راندمان کوره و افزایش کیفیت فولاد به واسطه کنترل آنالیز شیمیایی سرباره خواند.
مهدي مؤمنزاده در خصوص فعاليتهاي عمده صورت گرفته براي
اجراي اين طرح گفت: راهکارهای تعیین کننده این طرح شامل آموزش اتوماسیون فرایند،تنظیمات
پارامترهای اصلی مدل و تعامل تنگاتنگ با ناحیه آهن سازی در جهت برآورده کردن
نیازهای واحد از اهم اين فعاليتها ميباشند.
انتهای پیام/س