مصرف خوراکی هایی که به طور طبیعی دارای فیبرهستند نه غذاهای که به آن فیبر اضافه شده بهترین راه برای دریافت این ماده مغذی است.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، فیبر باعث کاهش قند خون، حذف کلسترول می شود و از سرطان روده و هموروئید جلوگیری می کند. خانم ها روزانه به 25 گرم و آقایان روزانه به 40 گرم فیبر نیاز دارند و به طور متوسط هر فرد 15 گرم فیبر در روز نیاز دارد.

ذرت یکی از این خوراکی هاست .همه ما با ذرت زردرنگ آشنا هستیم اما ذرت در طیف رنگی مختلف وجود دارد- از صورتی تا آبی و سیاه-که هر کدام ار آنها دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی منحصر به فردی هستند.حدود نصف پیمانه دانه های ذرت ، 2 گرم فیبر دارد ذرت همچنین منبع فوق العاده ای از فیبر و نیزکم کالری است.

علاوه بر این ماده غذایی دیگر که  منبع غنی از فیبر،پروتئین، آهن و پتاسیم است ، لوبیا سفید می باشد. هر یک پیمانه از این ماده 25درصد از نیازهای روزانه برای مبارزه با فشارخون را هم تامین می کند.

لویبا سیاه نیز از دیگر منابع دارای فیبر است. این ماده 15 گرم فیبر و پروتئین در خود دارد.رنگ تیره آن نشانگر میزان فلانوئید موجود در آن است؛ رنگدانه گیاهی که خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد.گفتنی است اضافه شدن رژیم غذایی دارای فیبر به برنامه روزانه باعث  نوشیدن آب بیشتر در طول روز می شود.

ماکارونی های سبوس دارهم منبع غنی از فیبر هستند. تغییر ذائقه و استفاده از ماکارونی های سبوس دار به جای ماکارونی های بدون سبوس گزینه خوبی برای دریافت فیبر است.

عدس نیز از خانواده حبوبات و منبع فوق العاده ای از فیبر است. هر پیمانه از عدس دارای  6/15 گرم فیبرمی باشد. روش های نوین زراعی، حبوبات را به منبع غنی از ویتامین B، پروتئین ، آهن و سایر مواد معدنی مورد نیاز تبدیل کرده است.

از سایر منابع غذایی دارای فیبر می توان گلابی را نام برد .این میوه همانند برخی دیگر از میوه ها با پوست قابل خوردن است.البته چنانچه پوست آن سالم باشد.به گفته یکی از متخصصان تغذیه خوردن پوست این میوه عامل مهمی در دریافت فیبر است. یک گلابی با اندازه متوسط دارای 5/5 گرم فیبر است.

نخود فرنگی هم از دیگر منابع غنی از فیبر است .این ماده غذایی در حالت تازه در هرپیمانه حاوی 3/16 گرم فیبر و در حالت منجمد و پس از پخت 8/8 گرم فیبر دارد.

بروکلی از سبزیجاتی است که به عنوان ماده ای مفید با خاصیت ضدسرطانی شناخته می شد اما این ماده دارای 1/5 گرم فیبر در هر پیمانه بروکلی بخار پز شده است.

از سایر منابع غذایی حاوی فیبر سیب است. هنگام استفاده از سیب این سوال پیش می آید با پوست خورده شود یا خیر ؛ اما به گفته یکی از متخصصان تغذیه کندن پوست سیب در صورت سالم بودن ،از دست دادن مقدار قابل توجهی  فیبر را به همراه دارد.سیب در اندازه متوسط حدود 4/4 گرم فیبر در خود دارد.

بادام و برخی دیگر از تنقلات و دانه هایی نظیر آن منبع خوبی از فیبر و پروتئین و چربی های سالم هستند.حدود یک چهارم پیمانه از این تنقلات 3 گرم فیبرو 170کالری  دارد.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: فیبر ، میوه ، بیماری ، درد ، درمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار