به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، محمد سالاری، رئیس کمیسون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به پیشنهاد شورای شهر تهران و مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی مبنی بر اینکه باغات کن به عنوان پهنه میراث طبیعی شناخته شود، اظهار کرد: هرچند این مصوبه که هدف آن حفاظت و صیانت از باغات بهم پیوسته کن است، از مصوبات خوب شورای عالی معماری و شهرسازی است ولی ما شاهد اعتراضات گستردهای در این خصوص بودیم.
وی فزود: این اعتراضات از سوی اهالی و صاحبان باغات مبنی بر احقاق حقوقشان و همچنین انتقادات مدیریت شهری در خصوص تملک باغات بود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی در تشریح مشکل تملک باغات کن، گفت: با توجه به اعتبارات شهرداری تهران عملا امکان تحقق این مصوبه وجود ندارد و از طرف قیمت اراضی با گذشت هرسال افزوده میشود و در نتیجه نه تنها از باغات صیانت نمیشود که باعث بیانگیزگی مالکان شده و نتیجه آن خشک شدن باغات و توتستانها است.
سالاری به حضور اهالی کن در صحن شورا و تشکیل کمیتهای برای پیگیری مطالبات اهالی کن به ریاست نایب رئیس شورای شهر اشاره کرد و گفت : این کمیته متشکل از کمیسیون شهرسازی و معماری، کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، معاونت معماری و شهرسازی و شهرداری منطقه 5 به همراه 4 تن از نمایندگان اهالی کن جلساتی را برگزار شد و قرار شد برای اتخاذ تصمیم عملیاتی و واقع بینانه بازدید میدانی انجام شود.
وی از برگزاری جلساتی در آینده نزدیک در این خصوص خبر داد و افزود: تحقق هر مصوبهایی منوط به اندیشیدن یکسری راهکارهای منطبق بر واقعیت است و اگر بخواهیم این مشکل برطرف شود باید آیین نامهایی عملیاتی و اجرایی برای آن تدوین کنیم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی به مشاهدات خود در این بازدید اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما شاهد ناهنجاریهای بسیار بدی در این باغات بودیم چرا که قسمت قابل توجهی از مهاجران افاغنه تهران در این محدوده ساکن بودند، ضمن اینکه باغات و توتستان ها در یک رویکرد سریع در حال تبدیل شدن به محل تجمع مشاغل نامتجانس شهری به مانند محل جمع آوری اتومبیل های فرسوده و یا کارگاههای تولیدی اعم از چوبکاری یا آهنگری است.
سالاری ادامه داد: در این ناهنجاریها موضوع کمپهای معتادین نیز دیده میشود که در حال گسترش است و از طرفی در مقابل این ناهنجاریها ساکنین و شهروندان کن قرار دارند که مشکلات عدیدهایی برای آنها به لحاظ امنیتی و اجتماعی پدید آورده است.
وی ابراز امیدواری کرد تا بتوان با تعامل با دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی و همچنین تکتک اعضای شورای شهر نسبت به تدوین آیین نامهایی عملیاتی برای این موضوع اقدام کرد.
انتهای پیام/