به گزارش
خبرنگار تئاتر باشگاه خبرنگاران،نشست خبری هجدهمین دوره از جشنواره تئاتر دانشگاهی با حضور حسین میرزایی معاون فرهنگی وزارت علوم، امیر مرسلی دبیر جشنواره، روحالله زندی مدیر روابط عمومی جشنواره در باشگاه دانشجویان جوان برگزار شد.
حسین میرزایی معاون فرهنگی وزارت علوم در این نشست با اشاره به شروع هجدهمین دوره از جشنواره تئاتر دانشگاهی عنوان کرد: محتوای تئاتر به عنوان هنر اصلی گنجانده شده و موظفیم از تئاتر دانشجویی در همان راستا حمایت کنیم و معتقدیم نقش اصلی تئاتر دانشگاهی را دانشجویان ایفا میکنند و امیدواریم در این مدت ظرفیتها شکوفا شود.
وی ادامه داد: طی برنامهریزی که شده 2 رکن اصلی اساتید و دانشجویان تحت عنوان شورای سیاستگذاری با مشورت یکدیگر عمده کارهای جشنواره را بر عهده دارند البته سعی شده کار اصلی جشنواره به عهدهی خود دانشجویان سپرده شود و ما هم وظیفهی حمایت را داریم.
معاون فرهنگی وزارت علوم با تاکید بر حفظ دانشجویی بودن این جشنواره دانشگاهی اظهار داشت: دانشجو ظرفیتهای تئاتر دانشگاهی را به وجود میآورند زیرا در بحث تئاتر حرفهای نیازمند استعدادها هستیم.
وی افزود: تئاتر در حوزههای مختلف نیاز به صاحب نظر دارد و در بخش تئاتر دانشگاهی هم نیاز به مدیریت احساس میشود همچنین در حوزه پژوهش و نمایشنامهنویسی حضور اساتید صاحب نام ضروری است چرا که تجربهای که اساتید دارند بیش از دانشجویان است.
میرزائی با تاکید بر نمایشنامهنویسی یادآور شد: به نظر من بدون متن خوب هیچ اثری نمیتواند بدرخشد و متاسفانه در حوزه نمایشنامهنویسی سرمایه گذاری و زمان گذاشته نشده و در این عرصه کوتاهی شده و بایستی درکار جمعی این اتفاق رخ دهد.
امیر مرسلی دبیر هجدهمین دوره از جشنواره تئاتر دانشگاهی در ادامه نشست ضمن ارائه گزارشی از روند اجرایی جشنواره بیان کرد در نشست خبری قبلی گفتم سعی میکنیم بدون حاشیهها جلو برویم و خوشبختانه تا کنون هم همینطور بوده، امروز دومین بروز از جشنواره تئاتر دانشگاهی است و فردا مراسم افتتاحیهی با حضور هنرمندان و مدیران خواهیم داشت همچنین نمایشگاه نیم قرن پوسته تئاتر نیز آغاز میشود.
وی در ادامه گفت: در طول برگزاری جشنواره مجموعه نشستهایی را با ریاست نرگس هاشمپور برگزار میکنیم و برای کارگاههای آموزشی از اساتید مطرح کشورهای آسمان، ایتالیا، اتریش، دعوت شده، دانشجویان هم میتوانند با ثبت نام در این کلاس حضور یابند.
مرسلی افزود: از 2 خرداد ماه اجراهای بخش صحنهای آغاز میشود و 17 اثر از تهران، البرز، 4 اثر از بخش مناطق 13 اثر از بخش بینالملل و 25 اثر از بخش آزاد به روی صحنه خواهند رفت.
دبیر هجدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی خاطرنشان کرد: مهمانهای خارجی ما را دبیران جشنوارههای مختلف تئاتر تشکیل میدهند و حضور این مهمانان با هدف معرفی آثار ایرانی و تعامل بینالمللی است.
نوایی معاون هنری بخش بینالملل جشنواره تئاتر دانشگاهی در پایان نشست گفت: با رایزنیهای که انجام شده بخش بینالملل 4 بخش دارد، حضور اساتید خارجی کارگاههای آموزشی با مدت زمان زیاد یکی از این بخشها است. همچنین 3 اثر از کشورهای اسپانیا، اسلواکی، ایتالیا روی صحنه میروند که در رقابت با آثار داخلی دانشجویان قرار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: از دبیران جشنوارههای تئاتر اروپا دعوت به عمل آمده و قرار است در مراسم اختتامیه هر اثری که برگزیده شود را حمایت کنند و برای اجرا به خارج از کشور اعزام شوند. همچنین یکی دیگر از بخشهای بینالمللی تولیدات مشترک بین ایران آلمان، ایران هلند و ایران گرجستان است.
انتهای پیام/