به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری بورس کالای ایران، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: برای عرضه محصولات کشاورزی در بورس و جایگزینی قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی، مهمترین راهکار شفاف سازی قیمت هاست که در این زمینه بورس کالا بهترین گزینه است.
عباس پاپی زاده افزود: با توجه به مشکلاتی که در زمینه خرید تضمینی محصولات کشاورزی وجود دارد، استفاده از ظرفیت های ماده 33 قانون بهره وری کشاورزی به جریان افتاد، به طوریکه مجلس در ماده 33 قانون افزایش بهرهوری این اختیار را به دولت داده است تا بتواند به غیر از خرید تضمینی از قیمت تضمینی استفاده کند.
وی ادامه داد: هنوز در خصوص خرید تضمینی یک سری مشکلات وجود دارد، به طوری که در برخی مواقع وجه خرید تضمینی ذرت برای کشاورزان دیر پرداخت می شود، بنابراین اگر دولت در مسیر خود برای توسعه بخش کشاورزی، از درج قیمت های تضمینی در بورس کالا حمایت های لازم را انجام دهد، بخش قابل توجهی از هزینه هایش در خرید تضمینی محصولات کشاورزی را کاهش می دهد و مشکلات کشاورزان در خرید تضمینی کالاها نیز به پایان می رسد.
این نماینده مجلس بیان داشت: وقتی محصولی روی تابلوی بورس کالا می رود، کشف قیمت آن از طریق بورس انجام می شود، بنابراین در صورتی که قیمت ارائه شده در بورس بیش از آن قیمتی باشد که کشاورز میتواند محصولش را در بازار بفروشد، مشکلی نیست و کشاورز با عرضه محصول سودش را حاصل میکند. اما در طرف مقابل اگر قیمت کشف شده در بورس پایین تر از نرخ تضمینی باشد، دولت باید ظرف چند روز ما به التفاوت قیمت بورس با نرخ تضمینی را به کشاورز پرداخت کند.
وی در پایان افزود: البته همه این عوامل در شرایطی اتفاق خواهد افتاد که بورس کالای ایران نیز در این راه، ساز و کارهای خود را گسترش دهد و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نکند، یعنی این طور نباشد که تنها کالاهای خاص را مدیریت کند، چرا که بخش کشاورزی نقش مهمی در توسعه کشور دارد؛ البته شنیده شده است بورس کالا با در اختیار گرفتن چندین انبار در استان های مختلف، در حال راه اندازی معاملات قبض انبار است که این شیوه معاملاتی می تواند کمک زیادی به مبادلات محصولات کشاورزی در کل کشور بکند.
انتهای پیام/