به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، دکتر علی عباسپور رئیس واحد علوم و تحقیقات در مراسم سی و دومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات اندکی پس از تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی به منظور تمرکز بر تحصیلات تکمیلی، پژوهشی و تأمین اعضای هیأت علمی برای دانشگاه در سال 1363 تشکیل شد، گفت: این واحد در فضایی کمتر از 500 متر مربع در زمینی به مساحت حدود 2000 متر مربع در خیابان یخچال قلهک آغاز به کار کرد و اکنون در فضای آموزشی بیش از 250 هزار مترمربع و در اراضی حدود 350 هکتاری استقرار دارد.
وی با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات با تکیه بر توان علمی موجود در کشور از ابتدا اقدام به پذیرش دانشجو در دروه های تحصیلات تکمیلی بخصوص دکتری کرد، افزود: این واحد برای اولین باردر کشور در بعضی از رشته ها مانند دکتری مهندسی برق، مهندسی هسته ای و مهندسی مکانیک اقدام به پذیرش دانشجو کرد که خود الگویی شد تا بسیاری از دانشگاه های دیگر کشور نیز اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع دکتری کنند.
دکتر عباسپور با بیان اینکه در حال حاضر واحد علوم و تحقیقات در 594 رشته دانشجو پذیرش می کند، تصریح کرد: 224 رشته در مقطع دکتری، یک رشته در مقطع دکتری حرفه ای، 342 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 27 رشته در مقطع کارشناسی، رشته های واحد علوم و تحقیقات را تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 8433 دانشجو در مقطع دکتری، 330 دانشجو در مقطع دکتری عمومی،21 هزار و 273 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، 10هزار و 335 دانشجو نیز در مقطع کارشناسی در 20 دانشکده این واحد مشغول به تحصیل هستند که تاکنون و در طی 30 سال فعالیت این واحد حدود 62 هزار دانشجو فارغ التحصیل شده اند.
رئیس واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: تربیت اساتید جوان و برجسته ای که هم اکنون در سراسر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه های کشور مشغول به فعالیت هستند از جمله افتخارات این واحد است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 842 عضو هیأت علمی در واحد علوم و تحقیقات مشغول به فعالیت هستند، گفت: از این تعداد حدود 25 درصد در پایه استادی، 20 درصد دانشیار و باقی در پایه استادیاری هستند و در سال گذشته 120 استاد به کادر هیأت علمی این واحد دانشگاهی اضافه شده است و درصدد هستیم در سال جدید 250 استاد دیگر نیز به عنوان عضو هیأت علمی نیز جذب کنیم.
دکتر عباسپور با بیان این مطلب که در راستای اجرای نقشه جامع علمی وفناوری کشور، مبادرت به ایجاد شرکت های دانش بنیان، تجهیز آزمایشگاه های آموزشی و پژوهشی و ایجاد، گسترش و توسعه مراکز تحقیقاتی متعددی شده است، ادامه داد: مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی متعددی در این واحد مشغول فعالیت است که از جمله آن می توان به مرکز تحقیقات و مطالعات محیط زیست و انرژی، مرکز تحقیقاتی فیزیک پلاسما، مرکز تحقیقات سلامت و پایش، مرکز تحقیقات بیوفتونیک که در نوع خود منحصر به فرد هستند اشاره کرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تولید نانورس در مقیاس صنعتی برای مصارف رنگ، کامپوزیت و تصفیه پس آب، احداث نیروگاه بادی با ظرفیت 100 مگاوات در مناطق گنجه و رستم آباد، امحاء زباله های بیمارستانی در راکتورهای پلاسمایی از جمله مواردی هستند که در قالب شرکت های دانش بنیان در حال انجام است.
دکتر عباسپور افزود: به منظور توسعه همکاری های صنعت و دانشگاه، تفاهم نامه های متعددی با سازمان و دستگاه های اجرایی کشور منعقد شده است که همسو با سیاست های ریاست دانشگاه در جهت کاهش وابستگی به شهریه دانشجویی است، همچنین در راستای تحقق سیاست های جهانی شدن دانشگاه، تفاهم نامه های همکاری متعددی با دانشگاه های معتبر بین المللی از جمله دانشگاه های متروپولیتن انگلستان، فولترتون کالیفرنیا، وسترن میشیگان، ورشو و لودز لهستان انعقاد شده است.
وی با بیان اینکه این واحد به عنوان عضو هیأت رئیسه پروژه اراسموس ماندوس اتحادیه اروپا برگزیده و همچنین کرسی انرژیهای پاک و تجدیدپذیر نیز از سوی سازمان جهانی یونسکو به این واحد محول شده است، تصریح کرد: در برنامه های آتی واحد علوم و تحقیقات در حال حاضر به دنبال انعقاد تفاهم نامه های همکاری با دانشگاه تولز فرانسه، مدرسه علای فنی منترال کانادا و سازمان مسکن انسان سازمان ملل متحد(Habitat) و FAO هستیم.
دکتر عباسپور ادامه داد: مرکز اسلامی پیامبر اعظم(ص)، مسجد امام علی (ع)، ساختمان آموزشی ابن سینا، مقبره الشهدا و مرکز اسناد علمی و کتابخانه زنده یاد دکتر حسن حبیبی که در این بازدید افتتاح شد در زمره تلاش های گسترده ایست که دانشگاه آزاد اسلامی در جهت ایجاد فضای مطلوب و استاندارد در سطح دانشگاه های معتبر جهانی، نسبت به آن اقدام نموده است.
احداث 5 بلوک آموزشی به مساحت 160 هزار متر مربع
وی افزود: احداث 5 بلوک آموزشی به مساحت 160 هزار متر مربع، سالن همایش 1000 نفری در کنار دیگر سالن های موجود از جمله پروژه های عمرانی این واحد است که بیانگر ادامه این سیاست است.
به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، دکتر عباسپور در پایان خاطر نشان کرد: امکانات رفاهی متعددی چون هتل، مجموعه ورزشی فتح، درمانگاه و کتابخانه دیجیتال مشتمل بر کتب لاتین و مقالات تخصصی و پایان نامه ها و دوره های آموزشی چند رسانه ایو ... بیانگر تلاشی است که با رهنمودهای رئیس هیأت امناء، حمایت های بی دریغ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و همکاری کلیه اساتید و کارکنان این واحد دانشگاهی صورت می گیرد تا با توکل بر خداوند منان به واحدی نمونه در سطح جهانی تبدیل شود.
انتهای پیام