به گزارش
خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، افزایش جابجایی میان شهرها و عدم رشد امکانات دانشگاههای معتبر و صاحب نام قدیمی به موازات افزایش جذب دانشجو در این سال هماهنگی باعث شده کیفیت آنها مورد بحث و جدل باشد.
روز اول بود که وارد خوابگاه دانشگاه شده بودم از پلهها که بالا رفتم وارد یک راهروی بلند شدم که کفشهای دانشجویی جلوی هر اتاق به صورت نامنظم وجود داشت. قرار بود در یک اتاق 20 متری با هفت دانشجوی دیگر هم اتاق شوم با کمی گشت زنی در اتاق متوجه تختهایی که به فاصله کم در کنار هم قرار داشتند و موکتهای کثیف و آشپزخانه شلوغ و در هم بر هم شدم.
بعد از صحبتهایی که با هم اتاقیها داشتم اکثر آنها از وضعیت خوابگاهها گله داشتند . میگفتند که بارها مشکلات خود را در خصوص کمبود فضا، عدم بهداشت تغذیه نامناسب و کیفیت پایین غذاهای خوابگاه، عدم دسترسی آسان به اینترنت، نبود نگهبان، به گوش مسئولین وزارت علوم و خوابگاه رساندهایم.
اینها بخشی از صحبتهای دانشجویان یکی از خوابگاه دانشگاههای کشور است که از وضعیت خوابگاههای دانشجویی رضایت مطلوبی نداشته و بارها اعتراض خود را به گوش مسئولین رسانده است و خواستار رسیدگی و توجه مکرر به مشکلات خوابگاههای دانشجویی است.
شناسنامه دار کردن خوابگاههای دانشجوییذوالفقار یزدان مهر رئیس صندوق رفاه وزارت علوم در خصوص کمبود فضای خوابگاههای دانشجویی میگوید:هم اکنون در حال شناسنامه دار کردن و رتبه بندی خوابگاههای دانشجویی هستیم چراکه خوابگاههای ما بانک اطلاعاتی دقیقی ندارند و امکانات به صورت ناعادلانه تقسیم بندی شده است.
وی ادامه داد: مشکل دیگر دانشجویان کیفیت پایین غذاهای خوابگاه و تغذیه نامناسب است، هم اکنون در حال تدوین آیین نامه تغذیه هستیم تا مشکلات برطرف شود و رضایت دانشجویان جلب شود.
بازسازی خوابگاههای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی سید محمدرضا خلیلی معاون دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر در همین راستا میگوید:
در سال گذشته اقدامات مطلوبی انجام دادهایم که منجر به رضایت نسبی دانشجویان شده است.
وی ادامه داد: بازسازی دو خوابگاه در تابستان سال گذشته به طور کامل انجام شده و قرار است بازسازی سه خوابگاه دیگر در سال جاری با حمایت وزارت علوم انجام شود.
شهریه بالا، امکانات پایینبه گفته برخی از دانشجویان، خوابگاه علی رغم شهریه بالایی که از آنها دریافت میکند اغلب فضای بسیار کوچکی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد، بطوریکه تعداد زیادی در اتاقها ساکن هستند و به این ترتیب به دلیل شلوغی عملا درس خواندن غیر ممکن است. البته با وجود اینکه مشکل در خوابگاههای دولتی بیشتر دیده میشود اما به تجربه ثابت شده که استقبال خانوادهها از خوابگاههای دولتی به مراتب بیشتر از خوابگاههای خصوصی و خانههای مجردی برای فرزندانشان است.
درخواست خوابگاه از سوی 15 هزار زوج دانشجومجتبی صدیقی معاون دانشجویی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در خصوص در خواست خوابگاه از سوی 15 هزار زوج دانشجو میگوید: با توجه به کمبود فضای خوابگاهی دانشگاههای کشور هم اکنون نیازمند کمک خیرین در این زمینه هستیم، هم اکنون بیش از 15 هزار زوج دانشجو در خواست خوابگاه دارند و این در حالی است که بیشتر از ظرفیت 3 هزار خوابگاه متاهلین در دانشگاه وجود ندارد.
صدیقی تصریح کرد: بنابراین در این حوزه نیازمند کمک بخشهای غیر دولتی و خیرین هستیم که اگر بتوانند در این زمینه سرمایه گذاری کنند ما به آنها تسهیلاتی ارائه میدهیم.
در پایان از آن جایی که دانشجویان خوابگاه در فضای دور از خانواده نیازمند فضای آرام هستند و نبود فضا و اسکان تعداد زیادی دانشجو در اتاقهای کوچک یکی از بزرگترین معضلات است، بنابراین بهتر است مسئولین در پذیرش دانشجویان شهرستانی تامل بیشتری داشته باشند و یا فضای خوابگاهها را افزایش دهند و همچنین از لحاظ کمبود امکانات خوابگاه که دیگر مشکلات مهم دانشجویان است بهتر این است که مسئولین در قبال شهریههایی که از دانشجویان دریافت میکنند تامل داشته باشند.
گزارش از مهدیه عباسقلی
انتهای پیام/