به گزارش حوزه
احزاب و تشکلهای باشگاه خبرنگاران، علیاکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام که به دعوت دبیر کل اجلاس سازمانهای غیردولتی، سیکا برای بحث و تبادل در خصوص امنیت آسیا و همکاریهای قارهای در همه زمینهها اعم از اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ملاقات با برخی از مقامات این کشور به چین سفر کرده است، با "لیو یو خه" دبیر کل اجلاس دیدار و در خصوص همکاریهای منطقهای، بررسی شرایط حاکم بر خاورمیانه و غرب آسیا، روابط دوجانبه و تلاش برای گسترش هر چه بیشتر تعاملات و همکاریهای دو طرف، اقدامات مختلف در حوزههای مطالعاتی و پژوهشی به بحث و تبادل نظر پرداخت.
در این دیدار که خاجی سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین، فروزش معاون مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمدی مشاور رئیس مرکز و تعدادی از مسئولان برگزاری اجلاس نیزحضور داشتند ، "لیو یو خه" ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و حضور هیئت ایرانی، جایگاه روابط دو کشور را برای منطقه و جهان بسیار مهم قلمداد کرد و اظهار امیدواری کرد که با تلاش دو طرف، زمینه گسترش هر چه بیشتر روابط راهبردی و استراتژیک دو کشور فراهم شود.
وی با اشاره به جایگاه و سوابق سیاسی و به ویژه موضوعات روابط خارجی ولایتی افزود: حضور شما به عنوان دیپلماتی کهنه کار در این اجلاس و همچنین از حدود ۳۳ سال قبل که به این کشور سفر کرده بودید و تلاشی که برای ارتقا روابط دو کشور داشتهاید، میتواند نقش موثری را در منطقه به طور عام و روابط دو جانبه به طور خاص در پی داشته باشد و ما شما را به عنوان دوست قدیمی ملت چین و فردی که برای توسعه روابط ایران و چین پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت کرده میشناسیم.
ولایتی نیز ضمن تشکر از دعوت از جمهوری اسلامی ایران و مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و حضور در مجموعه نهادهای غیر دولتی و مطالعاتی اجلاس سیکا گفت: حجم روابط دو کشور در زمینههای اقتصادی و همچنین توسعه روابط در دیگر زمینهها و تعاملات جهانی و منطقهای میتواند با تلاش مسئولان و دستاندرکاران دو کشور بیش از پیش افزایش یابد و تعاملات استراتژیک و راهبردی ایران و چین در بسیاری از موضوعات مفید و تاثیر گذار قلمداد میشود.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با اشاره به برخی از زمینههای گسترش این همکاریها افزود: دو کشور در حوزه اقتصادی مکمل یکدیگر بوده و میتوانند در حوزه سیاسی نیز به این شکل عمل کنند و ایران به عنوان کشوری تاثیرگذار در خاورمیانه، غرب آسیا و شمال آفریقا و البته به عنوان کشوری که در بسیاری از موضوعات جهانی و بینالمللی نقشآفرینی میکند آمادگ همکاری در همه زمینههاست.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع جاده ابریشم و نقش تاریخی ایران و چین هم اشاره و یادآوری کرد: به طور طبیعی و با عنایت به سابقه دیرینه و تاثیر گذار ایران در جاده ابریشم، ایفای نقش ایران در طرحهای مربوط به احیا جاده ابریشم بسیار مهم تلقی میشود و میتواند بستر تعاملات و همکاریهای بیشتر کشورهای این حوزه را به دنبال داشته باشد که در ملاقات با وزیر خارجه چین در تهران هم بر این نکته تاکید شد و مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز برنامهها و مطالعات مناسبی را در این موضوع اجرا و برنامه ریزی کرده است.
مشاور مقام معظم رهبری در ادامه به برخی مشکلات موجود در منطقه و از جمله حضور گروههای تکفیری و تروریستی در کشورهایی همچون عراق، لبنان، سوریه و... و بررسی مسایل منطقهای پرداخت.
ولایتی همچنین با اشاره به ضرورت توقف بمباران و حمله به مردم یمن و تجهیز و کمک به گروههای افراطی و تروریستی در سوریه و عراق تصریح کرد: باید در مقابل اینگونه اقدامات افراطی و تکفیری ایستادگی کرد، برخی کشورهای حامی این اقدامات حتما از آسیبهای جدی و دنباله دار عملکرد انان که صلح و ثبات جهانی و منطقهای را از بین میبرد در امان نخواهند بود و ایران و چین میتوانند در این زمینه نیز همکاریهای سازندهای را با یکدیگر طراحی و پیگیری کنند.
به گزارش
باشگاه خبرنگاران، اولین اجلاس سالانه سازمانهای غیردولتی و مطالعاتی کشورهای عضو "سیکا" با عنوان "تعامل و تدابیر اعتمادسازی در آسیا" از روز دوشنبه هفته جاری (۴ خرداد) به مدت دو روز در شهر پکن برگزار میشود و ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در کنار ملاقاتهای خود با برخی مقامات این کشور و همچنین بازدید از مراکز مطالعاتی و پژوهشی و برخی از بخشهای اقتصادی، در این اجلاس سخنرانی خواهد کرد.
حدود ۲۰۰ نفر از اعضای دولتهای عضو، سیاستمداران، مراکز غیر دولتی و مطالعاتی، سفرای خارجی مقیم چین و کارشناسان در این اجلاس حضور خواهند داشت.
ایده برگزاری اولین اجلاس سالانه سازمانهای غیردولتی و مطالعاتی کشورهای عضو "سیکا" سال گذشته و در جریان برگزاری اجلاس سران سیکا در شانگهای که حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران هم در ان شرکت کرده بودند از سوی شی جین پینگ٬ رئیس جمهور چین مطرح و با استقبال کشورهای شرکت کننده روبه رو شد. به همین منظور این اجلاس با عنوان "تعامل و تدابیر اعتمادسازی در آسیا" از روز دوشنبه هفته جاری (۴ خرداد) به مدت دو روز در شهر پکن برگزار میشود و نهاد ریاست جمهوری چین میزبان این اجلاس است .
براساس برنامه اعلام شده، ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در کنار دیگر برنامهها و ملاقاتها در آن سخنرانی خواهد کرد. رئیس جمهور چین نیز از دیگر سخنرانان اصلی این مراسم است که سخنرانی خود را با موضوع "مفاهیم امنیت در آسیا" ارائه میکند.
طرح ایجاد نشست سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) در اکتبر سال ۱۹۹۲ میلادی در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سوی نورسلطان "نظربایف" رئیس جمهور قزاقستان به منظور ارتقای روابط دو جانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این سازمان در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی تشکیل شد.
نشست سران سیکا هر ۴ سال یک بار و اجلاس وزیران خارجه هر ۲ سال یک بار برگزار میشود.
گفتنی است٬ سازمان سیکا در حال حاضر ۲۲ عضو دارد و در برگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمانهای بین المللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکاست.
اولین و دومین اجلاس سران سیکا در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در شهر آلماتی پایتخت قزاقستان و اجلاس سوم در سال ۲۰۱۰ در استانبول ترکیه برگزار شد.
ریاست اجلاس سیکا از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ در اختیار چین است و ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای این سازمان هستند.
انتهای پیام/