به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اصفهان، پرفسور "بهلول علیجانی" در همایش بحران آب و تغییر اقلیم، در سالن اجتماعات دبیرستان الماسی کاشان افزود: سال 1960 میلادی آغاز دوره ای است که به نام خوشگذرانی انسان از طبیعت نام برده می شود و تغیرات عمده ای در طبیعت آغاز شد.
بنیانگذار اقلیمشناسی سینوپتیک در ایران اظهار داشت: افزایش گاز کربنیک یکی از شاخص های افزایش دمای کره زمین است و سیل و خشکسالی های شدید از این بی نظمی های آب و هوا ناشی می شود.
وی تصریح کرد: دمای هوا در 50 سال گذشته هفت دهم درجه افزایش یافته است که به ظاهر رقم ساده ای به نظر می رسد اما نسبت به این واقعیت مهم نمی توان بی توجه ماند.
مترجم کتاب آب و هوای کره زمین تاکید کرد: قبل از جنگ جهانی فعالیت انسان به حدی نبود که طبیعت را تغییر بدهد اما با ورود تکنولوژی این دخالت شروع شد و افزایش دما در 50 سال آخر قرن 20 بسیار شدید بوده که اکوسیستم زمین توان تحمل آن را نداشت.
به گفته وی، بیش از 80 درصد آب، در بخش کشاورزی مصرف می شود و مشکل اصلی در ایجاد بحران آب، هدررفت و تبخیر آب در این بخش است و باید مدل و روشهای کشاورزی اصلاح شود.
نویسنده کتاب آب و هوای ایران اظهار داشت: جلوگیری از تبخیر و نفوذ آب برای فرو رفت به سفره های زیرزمینی دو راهکاری است که می توان برای نجات از بحران آب عملیاتی کرد.
رییس قطب علمی تحلیل فضایی مخاطرات محیطی گفت: ریشه عمده بحران آب ناشی از عامل انسانی و مصرف انسان ها است و اقلیم در این بحران تاثیر چندانی نداشته است.
وی تغییر نوع کشت را یکی از راهکارهای مقابله با بحران کمبود آب ذکر کرد و افزود: باید نوع کشت را تغییر دهیم و به قدیم برگردیم و محصولاتی کم آبی مثل انار و انجیر را کشت کنیم .
علیجانی تصریح کرد: تا سال 2050 افزایش دما رقمی بین 2 تا 4 درجه خواهد بود که هر یک و نیم درجه افزایش دما معادل30 درصد مصرف آب هست.
همایش یک روزه بحران آب و تغییر اقلیم، در سالن اجتماعات
دبیرستان شهید الماسی کاشان با مشارکت مدیریت آموزش و پرورش کاشان، شرکت آب و
فاضلاب و اداره هواشناسی کاشان با حضور سرگروههای درسی جغرافیا، زیست و زمین شناسی
ادارات آموزش و پرورش استانهای اصفهان و قم، مدیران دستگاههای اجرایی منطقه کاشان
و فعالان زیست محیطی برگزار شد.
انتهای پیام/س