محمدرضا درستکار متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: بسیاری از مردم در خصوص بیماری اسکولیوز، شیوع آن، زمان بروز، عوامل مرتبط و افزایش دهنده خطر ابتلا، راههای پیشگیری و درمان به موقع و مناسب این بیماری اطلاع کافی ندارند.
وی گفت: اسکولیوز قوس جانبی ستون فقرات است که در آن به جای اینکه ستون فقرات مسیری مستقیم را به سمت بالا طی کند، به سمت راست یا چپ زاویه پیدا میکند.
درستکار با اشاره به اینکه اسکولیوز به طور عمده در کودکان و نوجوانان بروز میکند، تاکید کرد: بر خلاف بسیاری از تصورات که اسکولیوز را فقط مربوط به دوران کودکی دانسته و یا شروع بیماری را به طور قطع از این دوران میدانند، اما بسیاری از موارد اسکولیوز پس از کودکی بروز میکند.
وی یادآور شد: گاهی اوقات اسکولیوز در بزرگسالی تشخیص داده میشود منشأ بیماری ممکن است به دوران کودکی یا پس از این دوران برگردد.
درستکار خاطر نشان کرد: متاسفانه اسکولیوز در مراحل ابتدایی بیماری، هیچ علامتی ندارد به همین دلیل این بیماری پیشرفت میکند و در مراحل شدید موجب بروز عارضههای مختلف نظیر مشکلات کمر، اختلالات تنفسی، ریوی و قلبی و نقصهای اسکلتی میشود.
وی گفت: انجام معاینات منظم و آزمایشهای دورهای به ویژه در افرادی که زمینه ژنتیکی ابتلا به اسکولیوز را دارند، میتواند به تشخیص به موقع این بیماری کمک کند.
انتهای پیام/