به گزارش
خبرنگار شهری باشگاه خبرنگاران، ری یکی از قدیمیترین و تاریخی ترین شهرهای ایران است که با داشتن مفاخر و قهرمانان بزرگی در دل خود نقش پررنگی در تغییر شرایط تاریخی و سیاسی کشور داشته و دارد.
وی که روزی از آن بعنوان شعر سلطنتی یاد میشد و ساکنان آن را بومیان محلی تشکیل میدانند، حالا با مهاجرت روزافزون اتباع کشورهای دیگر به ویژه اتباع افغانها مواجه شده و این وضعیت مهاجرت به گونهای است که این مهاجران در برخی نقاط از جهت خود منطقه بیشتر است.
این اتباع علاوه بر تصاحب فرصتهای شغلی مشکلاتی را نیز برای شهروندان این شهرستان ایجاد کردهاند.
*فرصت شغلی ، جاذبه مهاجران غیر قانونی
جمعیت اتباع افغان قانونی شهرستان ری با کل جمعیت اتباع استان تهران برابر است.
اکبر ندافی کارشناس امور اتباع فرمانداری شهرستان ری در گفتوگو با
خبرنگار شهری باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه جمعیت اتباع افغان قانونی شهرستان ری برابر با کل جمعیت این اتباع در استان تهران است اظهار کرد: جمعیت اتباع افغان مجاز و دارای کارت ساکن در شهر ری 44 هزار و 563 نفر است که در مقایسه با جمعیت 45 هزار نفری کل این اتباع در استان تهران ، برابری میکند.
وی افزود: این در حالی است که دو برابر این جمعیت نیز به صورت غیر قانونی و فاقد مدارک در مناطق حاشیهی شهرستان ری سکونت دارند.
وی با اشاره به دلایل گرایش این اتباع جهت سکونت در شهرستان ری ، گفت: به دلیل بودن شرایط و پتانسیلهای شغلی مناسب برای اتباع افغان و همچنین وجود باغات ، زمینهای کشاورزی و کارخانجات صنعتی در حاشیه شهرستان و نزدیکی این مراکز به محل سکونت این اتباع ، باعث شده تا اتباع افغان گرایش بیشتری نسبت به سکونت در شهرتان ری پیدا کنند.
وی در ادامه گفت: پایین بودن هزینه و مخارج زندگی به ویژه در مناطق حومه شهر و افزایش توانایی پسانداز از محل سکونت اتباع افغان در شهرستان ری است.
ندافی قرار داشتن بقاع زیارتی در شهرتان ری و زیارت اتباع افغان از این مکانهای زیارتی را عامل دیگر تردد این اتباع در منطقه عنوان کرد و افزود: وجود مکانهای زیارتی مخصوص در شهر ری مانند شاهعبدالعظیم حسنی، ابن بابویه، بی بی شهربانو و بخصوص بی بی زییده که اتباع افغان ارادت ویژهای به این مکان مقدس دارند باعث شده تا ما شاهد افزایش تردد این اتباع در شهر ری باشیم.
وی با بیان اینکه تنها مرکز پذیرش اتباع افغان در استان تهران چسبیده به شهر ری است ، گفت: اردوگاه خاوران تنها مرکز پذیرش داوطلبانه اتباع افغان برای بازگشت به کشورشان در استان تهران است که به دلیل نزدیک بودن به شهرستان ری بیشتر مهاجران و اتباع افغان شهرستانهای اطراف و یا حتی برخی استانهای کشور قبل از عظیمت به کشور خود چند روزی را در شهرستان ری اقامت میکنند.
*اتباع فاقد مدرک؛ معضل اصلی پلیس و شهروندان
کارشناس امور اتباع فرمانداری شهرستان ری با بیان اینکه عمده مهاجران منطقه را اتباع فاقد مدرک تشکیل می دهند، اظهار کرد: حدود صد هزار نفر از اتباع ساکن در شهرستان ری را اتباع فاقد مدرک تشکیل می دهند که مشکلات متعددی را برای خود، پلیس و شهروندان ایجاد می کنند.
وی افزود: اتباع فاقد مدرک نمیخواهند کودکان خود را در بیمارستان ها به دنیال بیاورند و به همین خاطر به صورت سنتی اقدام به زایمان در منزل میکنند که این اقدام علاوه بر به خطر انداختن جان مادر و فرزند باعث ایجاد مشکلاتی در آینده نظیر شیوع بیماریهای واگیردار ناشی از نزدن واکسن و همچنین ناتوانی در گرفتن شناسنامه برای فرزند خود خواهد شد.
ندافی با اشاره به اینکه اتباع فاقد مدرک اسیبهای اجتماعی فراوانی برای منطقه ایجاد کرده و معضل اصلی نیرو انتظامی محسوب میشوند، گفت: به دلیل وسعت منطقه، اتباع فاقد مدرک در صورت ارتکاب جرم میتوانند به صورت مخفیانه در منطقه زندگی کردن و بصورت شناور نقل مکان کنند که این عمل باعث به وجود آمدن مشکلات متعددی برای پلیس در زمینه دستگیری مظنون مورد نظر میگردد.
وی همچنین با بیان اینکه قاچاق اتباع افغان در شهرستان ری رو به افزایش است، اظهار کرد: بیشتر این اتباع در مناطق کهریزک، حسن آباد، گل افشار درسوت آباد و سایر مناطق حاشیهای ری سکونت میکنند.
کارشناس امور اتباع فرمانداری شهرستان ری در پایان خاطر نشان کرد: ساماندهی اتباع افغان نیازمند مدیریت صحیح است که متاسفانه تاکنون چنین مدیریتی در این زمینه اعمال نشده و ما هر روز شاهد حضور تعداد بیشتری از این اتباع افغان در منطقه هستیم.
انتهای پیام/