ما خیلی عادت نداریم موبایل یا تبلت را تمیز کنیم، بعضی‌ها اصلا این کار را نمی‌کنند. اما تحقیقات نشان می‌دهند میزان باکتری (به خصوص استافیلوکوک) روی موبایل 10 برابر و روی تبلت 30 برابر توالت است. البته خیلی‌ از ما وقتی دستشویی می‌رویم تلفن هوشمند یا تبلت را هم با خود می‌بریم. در انگلیس 75 درصد مردم این کار را می‌کنند.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران  به نقل از ایسنا ،بدن ما دستگاه شگفت‌انگیز و کارآمدی دارد به نام سیستم ایمنی که با تمام ظرفیت ما را از شر ارگانیسم‌های بیماری‌زا حفظ می‌کند.

به این دستگاه بسیار موثر باید اعتماد کرد اما رعایت برخی نکات ساده، هم فشار کار این سیستم را کم می‌کند و هم خطر اینکه ناگهان زیر این فشار کاری از پا در بیاید، کمتر می‌شود.

آنچه در این مقاله می‌خوانید نباید باعث نگرانی شود، فقط باید شما را هوشیارتر کند. تقریبا در تمام این موارد به زحمت و هزینه بیشتری احتیاج نیست، فقط به آگاهی نیاز است. اگر به پول دست زده‌اید بلافاصله با همان دست غذا نخورید. اگر از آسانسور استفاده کرده‌اید بلافاصله چشمتان را نمالید و یک توصیه بسیار ساده، دستتان را به خصوص در اماکن عمومی زیاد بشویید. نکته دیگر اینکه همراه داشتن ژل‌های ضدعفونی دست (البته نوع استاندارد) در بسیاری موارد مفید است.

بنابر گزارش جدید شبکه خبری بی‌بی‌سی، در این مطلب همچنین با تاکید بر اینکه سرویس بهداشتی آلوده‌ترین محل در خانه نیست، فهرستی از لوازم و مکان‌هایی که بالاترین میزان آلودگی را دارند ارائه شده است:

- موبایل و تبلت

ما خیلی عادت نداریم موبایل یا تبلت را تمیز کنیم، بعضی‌ها اصلا این کار را نمی‌کنند. اما تحقیقات نشان می‌دهند میزان باکتری (به خصوص استافیلوکوک) روی موبایل 10 برابر و روی تبلت 30 برابر توالت است. البته خیلی‌ از ما وقتی دستشویی می‌رویم تلفن هوشمند یا تبلت را هم با خود می‌بریم. در انگلیس 75 درصد مردم این کار را می‌کنند.

- صفحه کلید

صفحه کلید کامپیوتر را افراد مختلفی در ساعت‌های طولانی به خصوص در محل کار استفاده می‌کنند. شکاف‌های بین کلیدها هم محل مناسبی برای خرده‌های مواد غذایی است به خصوص آنکه بسیاری جلوی کامپیوتر غذا می‌خورند. تحقیقی که در یکی از دفاتر کار در لندن انجام شده نشان می‌دهد صفحه کلیدها حداقل پنج بار آلوده‌تر از توالت هستند. تحقیق دیگری که در سال 2008 در آمریکا انجام شد این میزان را 400 برابر نشان داد. قبل از شروع به کار با کامپیوتر به خصوص در اداره، صفحه کلید و موس را تمیز کنید. صفحه کلید یکی از مهمترین راه‌های انتقال بیماری‌ در محل کار است.

- ماشین لباسشویی

خیلی‌ها فکر می‌کنند همین‌ که لباس را در ماشین لباسشویی ریختند و آن را روشن کردند کار تمام است و همه چیز تمیز خواهد شد. اما ماشین لباسشویی محیطی مناسب برای باکتری‌ها است به خصوص آنکه آب در پایین ماشین لباسشویی جمع می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد وقتی لباس‌های زیر خود را در ماشین لباسشویی می‌ریزید تا 100 میلیون باکتری E.Coli را هم در آن می‌ریزید. 

باکتری‌هایی که در ماشین لباس‌شویی می‌مانند، می‌توانند به لباس‌هایی که بعدا در آن می‌ریزید منتقل شوند. اما برای بهداشت بهتر از ماشین لباسشویی به عنوان محل انباشت لباس‌های کثیف استفاده نکنید. 

لباس‌های زیر را جدا بشویید و مثلا آن‌ها را همراه با حوله خشک کردن دست نشویید. گاهی لازم است این لباس‌ها را ابتدا بشویید یا آنها را در محلول ضدعفونی قرار دهید و بعد در ماشین بریزید. برای شستن لباس‌های زیر یا لباس‌های کثیف از درجه آب داغ ماشین لباسشویی (بالای 60 درجه) استفاده کنید. وقتی ماشین لباسشویی را استفاده نمی‌کنید در آن را نبندید تا هوا در آن جریان داشته باشد. محیط گرم و مرطوب و تاریک داخل آن محیط ایده‌آل برای رشد باکتری و قارچ است.

- حوله

حوله‌ها محل خوبی برای باکتری‌ها هستند، گرم و مرطوب و معمولا کم‌نور؛ سعی کنید آنها را آویزان کنید یا طوری قرار دهید که به آنها هوا بخورد و خشک شود. حوله‌های تمیز را در حمام یا دستشویی انبار نکنید، چون مرطوب می‌شوند و زمینه رشد باکتری فراهم می‌شود. حوله‌ها را زود عوض کنید و بشویید. 

تحقیقات نشان می‌دهند حوله‌ یکی از آلوده‌ترین اشیاء خانه‌ است، به خصوص حوله‌های آشپزخانه که در معرض مواد غذایی مختلف نیز قرار می‌گیرند. نزدیک به 90 درصد پارچه‌ها و حوله‌هایی که در آشپزخانه استفاده می‌شوند آلودگی میکروبی دارند. وقتی دستهایتان را خوب شسته‌اید یک حوله کثیف می‌تواند شستن را کاملا بی‌فایده کند. بهتر است در آشپزخانه به خصوص برای پاک کردن سطوح مختلف تا حد ممکن از حوله‌های یکبار مصرف یا دستمال کاغذی استفاده کنید.

- مسواک

معمولا مسواک جایش در دستشویی است اما تحقیقات نشان می‌دهند که فلاش توالت، قطرات ریز آب را تا شش متر دورتر پرتاب می‌کند. بنابراین بد نیست تا حد امکان مسواک را دور از ترشحات آلوده نگهداری کنید. اما مسواک را در جای بسته یا داخل پوشش قرار ندهید، بهتر است مسواک هوا بخورد و خشک شود. مسواک را قبل و پس از استفاده به خوبی زیر آب بشویید و خوب تکان دهید تا آبش گرفته شود. همچنین مسواک را هر چند وقت یکبار عوض کنید.

- شیر دستشویی

برای شستشو همه به سراغ دستشویی می‌رویم اما معمولا به اینکه شیر دستشویی خود محل تجمع باکتری است توجه نمی‌کنیم. تحقیقات نشان می‌دهند شیر دستشویی تا 21 برابر توالت، آلوده به باکتری است. 

وضعیت شیر آشپزخانه بدتر است چون به مواد غذایی هم آلوده می‌شود و تا 44 برابر توالت باکتری دارد. دست آلوده همه آدم‌هایی که از دستشویی استفاده می‌کنند این شیر را لمس می‌کند. شستن شیر دستشویی را فراموش نکنید. شیرهایی که به صورت اهرم باز بسته می‌شوند بهتر از شیرهایی هستند که پیچی هستند، چون با تماس کمتری بسته می‌شوند. دست خیس پس از شستن به راحتی دوباره باکتری جذب می‌کند.

- کیف دستی

معمولا در کیف دستی لوازم مختلفی هست و این کیف‌ها همه جا برده می‌شوند، در جاهای مختلفی گذاشته می‌شوند و بنابراین مرکز تجمع باکتری می‌شوند. به گفته محققان این کیف‌ها تا 10 برابر توالت می‌توانند حاوی باکتری باشند، دسته کیف‌ها از همه جا آلوده‌تر است.

- دکمه‌های آسانسور

این یکی خیلی عجیب نیست، صدها نفر در روز از آسانسورها استفاده می‌کنند و معمولا هم کسی آنها را تمیز نمی‌کند. شاید بد نباشد در صورت امکان از پله استفاده کنید چون هم تمیزتر و هم سالم‌تر است.

- تخته خردکن

این محل یکی از پناهگاه‌های خوب برای باکتری‌هاست و تا 200 برابر توالت ممکن است در آن باکتری پیدا شود. شیارهایی که چاقو روی آن ایجاد می‌کنند هم کار باکتری‌ها راحت‌تر می‌کند. تخته‌هایی که برای گوشت و مرغ استفاده می‌شوند بیشترین آلودگی را دارند. 

یک توصیه ساده این است که دو تخته به رنگ‌های مختلف داشته باشید، یکی برای گوشت و مرغ و دیگری برای سبزیجات و چیزهای دیگر. تخته‌هایی را که برای گوشت و مرغ استفاده می‌کنید بلافاصله پس از استفاده بشویید. ضدعفونی کردن این تخته‌ها هر چند وقت یکبار هم کار مفیدی است.

- اسفنج (ابر ظرفشویی)

یکی از آلوده‌ترین لوازم خانه است که تا 400 برابر توالت می‌تواند باکتری داشته باشد. نکته‌ای که شاید باور نکنید این است که ظرفشویی (سینک) آشپزخانه در واقع آلوده‌ترین جای خانه و 100 هزار بار آلوده‌تر از دستشویی و توالت است. اسفنج‌ها هم تمام شرایط باکتری‌پروری را دارند و مهمترین دلیل آلودگی آنها این است که دیر به دیر عوض می‌شوند و راه حل این است که آنها را زود به زود عوض کنید.

- عابر بانک و پول

شاید دیگر کمتر کسی معتقد باشد پول "چرک کف دست" است اما پول حتما از چرک کف دست چرک‌تر است. تعجبی ندارد، هزاران نفر در هر حالت و شرایطی پول را لمس می‌کنند و البه پول شسته هم نمی‌شود. هر اسکناس حامل تا 200 هزار باکتری است. 

عابر بانک هم همینطور است، هزاران نفر از آن استفاده می‌کنند و شسته نمی‌شود و علاوه بر این با پول هم در تماس است. متخصصان می‌گویند بعد از استفاده از عابر بانک هم جیبتان غنی‌تر و هم دستتان با 5000 باکتری بیشتر غنی می‌شود.

- فرمان خودرو

به این یکی هم شاید زیاد حواستان نبوده، بعضی از ما در ماشین زندگی می‌کنیم، سرفه و عطسه می‌کنیم، غذا می‌خوریم، با همه چیز در دنیای بیرون تماس پیدا می‌کنیم و بعد دست به فرمان می‌شویم. فرمان پنج برابر توالت آلودگی دارد، بنابراین گهگاه آن را تمیز کنید.

- کلید برق

این مورد هم شاید شما را متعجب کند، قاعده باز همان است، همه به آن دست می‌زنند و کمتر پیش می‌آید که آن را تمیز کنیم. طبق تحقیقات در شش و نیم سانتی‌متر مربع کلید برق 200 باکتری وجود دارد. کلیدهایی که در اماکن عمومی هستند وضعیتی به مراتب بدتر دارند. 

بنابراین به چیزهایی که به دفعات و توسط افراد مختلف لمس می‌شوند و کمتر تمیز می‌شوند دقت داشته باشید، آلودگی میکروبی در آنها زیاد است، بنابراین به همین سیاق می‌توانید حدس بزنید که چرخ خرید (پنج برابر)، منوی رستوران (100 برابر)، میله اتوبوس و امثال آن آلودگی زیاد دارند. 

انتهای پیام/


برچسب ها: توالت ، لوازم ، آلوده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار