به گزارش
خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، با توجه به توسعه علمی کشور در طول چند سال اخیر در زمینه های مختلف علمی و پژوهشی، اخبار متعددی به گوش می رسد که میزان رشد علمی کشور در طول یکی دو سال اخیر کاهش یافته است و این در حالی است که شاهد روند توسعه علمی کشور در زمینه های مختلف علمی هستیم.
بنابر این گزارش؛ برای مشخص شدن روند توسعه علمی به طور مستند به سراغ محمد جواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)رفتیم تا اخبار صحیح را جویا شویم.
وی در خصوص میزان رتبه علمی دانشگاههای کشور افزود: مایه مباهات است که 30 دانشگاه از کشور جمهوری اسلامی ایران در میان یک درصد دانشگاههای برتر که دارای بیشترین میزان اثر گذاری بودهاند مشاهده میشود.
دهقانی اظهار داشت: در بین دانشگاه های جامع، نام 12 دانشگاه از جمله دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، شیراز، تبریز، فردوسی مشهد، رازی، بوعلی سینا، کاشان، یاسوج، شهید باهنر کرمان، ارومیه و سمنان به ترتیب اثرگذاری در این فهرست حاضر شده اند. همچنین دانشگاه آزاد اسلامی نیز در لیست یک درصد دانشگاههای برتر دنیا قرار گرفته و در این فهرست حضور دارد.
در ادامه محمد فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در خصوص شایعات منتشر شده درباره کاهش رتبه علمی کشور تصریح کرد : براساس رتبه بندی پایگاههای ISI و اسکوپوس و وب او ساینس نه تنها رشد علمی کم نشده بلکه یک پله بالاتر نیز آمده است، چنانچه سهم ما در تولید علم تا پایان سال 2014میلادی 5/1 بوده و در چند ماه اول 2015 میلادی مقداری بالاتر رفته است ، و البته از نطر اسکوپوس رتبه علمی ایران 17 بوده که هم اکنون از نظر رشد تولید علم به رتبه 16 رسیده ایم.
وی افزود : در بین کشورهای غیر متعهد رتبه دوم را کسب کرده ایم و در بین منطقه و جهان اسلام رتبه اول منطقه را کسب کرده ایم.
عبدالحسبن فریدون مدیر کل حوزه وزارتی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: من فکر نمی کنم رتبه علمی ایران کاهش یافته باشد، چراکه آمار و اطلاعات منتشر شده در خصوص میزان رتبه علمی ایران نشان می دهد که کشور ما در طول چند سال اخیر توانسته است رتبه علمی خوبی را کسب کند.
انتهای پیام/