به گزارش
خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران؛ حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور در همایش فرمانداران سراسر کشور که در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: از جهت موضوعات حقوقی، دولتها به سیستمهای ریاستی، پارلمانی و نیمه ریاستی تقسیم میشوند.
وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات و لزوم پایبندی همه به چارچوب قانون و با برشمردن 4 نوع استراتژی اضافه کرد: ما باید همه به قانون پایبند باشیم و لازم است که در راستای سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی و اصل 110 قانون اساسی حرکت کنیم و باید با فرض بر اینکه کلیه قوانین توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده و توسط شورای نگهبان مورد تائید قرار گرفته در این مسیر حرکت کنیم.
امیری عنوان داشت: اگر سیستمی که ما برای انتخابات در نظر گرفته ایم با قوانین و چارچوب کلی و اصول قانون اساسی مخالفت داشته باشد و یا اعضای این سیستم با قوانین مخالفت داشته باشند، باید با وزارت کشور خداحافظی کنیم.
سخنگوی وزارت کشور اظهار داشت: سیاستهای کلی دولت اجرای عمومی صحیح انتخابات است که در آن براساس اختیارات بخشداران و استانداران با یک احساس ذهنی مشترک نسبت به دولت انتخابات برگزار میشود و این موضوع به معنی طرفداری نیست، بلکه باید در فضای کاملا بیطرف و براساس قانون یک احساس ذهنی نه به جناحها و تشکلهای سیاسی، بلکه به منافع ملی و منافع نظام اسلامی داشته باشند.
وی با بیان اینکه هرکسی که از فیلتر وزارت کشور برای انتخابات میخواهد عبور کند در چارچوب قانون و براساس عدل با او رفتار میشود، گفت: براین اساس نگاه ما به فرمانداران این است که با حفظ اصول مشارکت حداکثری مردم و حاکمیت و قانونمداری و تفکیک اجرا و احترام متقابل و انسجام سازمانی حرکت کنیم.
امیری با اشاره به محورهای اصول 4 گانه برگزاری انتخابات گفت: برخورد یکسان با اهداف و جریانهای سیاسی براساس قانون، برخورد با خاطیان در هر رده سازمانی، ایجاد آرامش عمومی و حرکت در چارچوب ساز و کار اقتدار سازمانی و نظارت جدی بر برگزار کنندگان انتخابات از جمله مهمترین این اصول است.
سخنگوی وزارت کشور تاکید کرد: انتخابات قائل به شخص فرماندار است و به هیچ عنوان حق ندارد که اختیارات خود را در زمینه برگزاری انتخابات به هیچ کس انتقال دهد و فرماندار به عنوان اصلیترین عنصر انتخابات باید حرف اول را بزند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فرمانداران تعامل ضابطهمند با نمایندگان مجلس داشته باشند و البته این تعامل نباید به نحوی باشد که احساس جانبداری در آن تلقی شود.
انتهای پیام/