(Nigella Sativa) گیاهی یک ساله و گلدار است که معمولا در جنوب غربی آسیا می روید. از سال ۱۹۶۴ میلادی تاکنون در بیش از ۶۵۶ مقاله به خواص سیاه دانه اشاره شده است.
پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) نیز در یکی از احادیث خود می فرمایند:الحبّه السّوداء شفاء لکلّ داء؛ سیاه دانه دارویی موثر در برابر تمام بیماری ها است.
خواص سیاه دانه از نظر علمی کاملا به اثبات رسیده که برخی از این خواص عبارتند از:
– با دیابت نوع ۲ مبارزه می کند
مطالعات منتشر شده در نشریه هندی Physiology and Pharmacology در سال ۲۰۱۰ نشان می دهد که دو گرم سیا دانه در روز، مقاومت بدن نسبت به انسولین را کاهش داده و سبب کاهش قند ناشتا می شود.
– سبب کاهش فشار خون می شود
مطالعات منتشر شده در نشریه Fundamental & Clinical Pharmacology نشان می دهد که ۱۰۰ میلی گرم عصاره سیاه دانه روزی دوبار و به مدت دو ماه، سبب کاهش فشار خون می شود.
-سلول های سرطانی را سرکوب می کند
مطالعات نشان می دهد که سیاه دانه از رشد سلول های سرطانی، به ویژه سرطان روده بزرگ، جلوگیری می کند. همچنین این مطالعات نشان می دهد که سیاه دانه با مهار سرطان های دهان، مغز، کبد، دهانه رحم و سرطان سینه مرتبط است.
– از آسم جلوگیری می کند
مطالعات منتشر شده در نشریه Phytotherapy and Phytopharmacology نشان می دهد که سیاه دانه حاوی ترکیبی به نام thymoquinone است که تاثیر آن بیشتر از داروی متداول آسم، یعنی فلوتیکازون است.
دم کرده عصاره سیاه دانه برای رفع انسداد مجاری تنفسی توصیه شده است.
– از حمله قلبی جلوگیری می کند
– در درمان صرع موثر است
– در درمان عفونت های باکتریایی و پسوریازیس موثر است
– در درمان آلزایمر و صرع موثر است
– مانع از آسیب های کلیوی ناشی از دیابت می شود
– تاثیر تشعشعات را کاهش می دهد
– سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
– عوارض شیمی درمانی را کاهش می دهد
انتهای پیام/