دکتر علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزارت بهداشت در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی، پزشكی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه روزانه نزدیک به چهار هزار نوجوان زیر 18 سال اولین سیگار خود را تجربه میکنند، گفت: این یعنی تقریبا 1.5 میلیون نوجوان در سال، در واقع 9 نفر از هر 10 سیگاری استعمال دخانیات را از سن 18 سالگی شروع میکنند و 99 درصد از سن 26 سالگی به طور متوسطه، روزانه بالای 2500 نوجوان و جوانی که گاه گاه سیگار میکشند تبدیل به سیگاری های ثابت خواهند شد و حداقل یک سوم از این سیگاریهای جدید به علت مصرف سیگار زودتر میمیرند.
وی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که درصد نوجوانان بین سیگاری از سال 1977 تا 2003 رو به کاهش بود اما از آن زمان به بعد درصد کاهش مصرف سیگار در نوجوانان کند شد و برخی اشکال دیگر مصرف تنباکو در نوجوانانم رواج پیدا کرده است.
سیاری با بیان اینکه به طور متوسط امروزه یک نفر از هر 4 دانش آموز دبیرستانی و یک نفر از هر 3 جوان زیر 26 سال سیگار میکشد، عنوان کرد:دوران بلوغ و جوانی، زمانی است که افراد بیشتری آسیب پذیری را نسبت به شروع مصرف دخانیات دارند، نوجوانان و جوانان نسبت به بزرگسالان آسیب پذیر ترند و بیشتر تحت تاثیر تبلیغات قرار میگیرند، چرا که بیشتر تحت تاثیر تبلیغات قرار میگیرند. به همین خاطر تمایل بیشتری به خطر کردن حتی به قیمت تهدید سلامت خود دارند.
سیاری تاکید کرد: از هر 3 نوجوان سیگاری که به طور منظم سیگار میکشند یک نفر دچار مرگ زودرس خواهد شد.
انتهای پیام/