به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو ، سیدعیسی بزرگزاده در این باره اظهار داشت: در سال گذشته سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به عنوان نهادی مستقل، ماموریت یافت از طریق انجام مطالعه جامع و تخصصی، اثرات سد گتوند بر شوری رودخانه کارون را بررسی کند.
وی افزود: این مطالعات در زمستان سال ۹۳ به موسسه آب دانشگاه تهران واگذار و اولین گزارش آن در اردیبهشت ماه امسال منتشر شد.
معاون فنی و پژوهشی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تصریح کرد: در بخش کشاورزی این گزارش که به اثرات سد گتوند میپردازد، شاخص عملکرد نیشکر (تن در هکتار) به عنوان شاخص ارزیابی مطرح شده و اگر گزارش موسسه آب دانشگاه تهران را مطالعه کنید تغییرات زمانی میانگین عملکرد نیشکر در کشت و صنعتهای نیشکر درج شده است.
وی ادامه داد: طبق اطلاعات ارائه شده در این گزارش، نرخ روند کاهش عملکرد (تن در هکتار) مجتمعهای کشت و صنعت نیشکر قبل از آبگیری سد گتوند در حدود ۷ برابر شدیدتر از سالهای پس از آبگیری سد گتوند بوده است.
بزرگزاده ادامه داد: این گزارش نشان میدهد در سالهای پس از آبگیری سد گتوند مجتمعهای توسعه نیشکر راندمان بالاتری داشتهاند و نه تنها ساخت سد گتوند عملکرد این واحدها را بدتر نکرده، بلکه سبب بهبود شرایط تولید این مجتمعها نیز شده است.
وی خاطرنشان کرد: براساس آماری که موسسه آب دانشگاه تهران در گزارش خود درج کرده، وضعیت تولید نیشکر پس از آبگیری سد گتوند بهتر شده است.
انتهای پیام/