رئیس انجمن آنکولوژی و رادیوتراپی با اشاره به تاثیر استرس در ایجاد جهش ژنتیکی گفت: سرطان روده بزرگ در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه شیوع دارد.

محمد رضا قوام نصیری رئیس انجمن آنکولوژی و رادیوتراپی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران با اشاره به تحقیقات جدید در زمینه ژن اظهار کرد: تحقیقات ابتدایی پیرامون ژن نشان می‌دهد که محرک‌هایی چون استرس، غذا و دارو می‌تواند به تغییرات سلولی، جهش ژنتیکی منجر شود، این مسئله تغییر و تقسیم غیر طبیعی و ایجاد توده را در بدن فرد به همراه دارد. 

وی افزود: سرطان روده بزرگ در کشورهای پیشرفته چون آمریکا، ژاپن و کشورهای در حال توسعه شیوع دارد و می‌توان با بررسی افرادی که احتمال ابتلا به این نوع سرطان در آنها وجود دارد از ابتلای وی به سرطان روده بزرگ پیشگیری کرد.  این مسئله به خصوص در کسانی که تعداد زیادی پولیپ در روده بزرگ خود دارند نیز مشاهده می‌شود.  

رئیس انجمن آنکولوژی و رادیوتراپی ادامه داد: انجام تست ژنتیک و بررسی ژل BRCA1می‌تواند از بروز سرطان سینه در افراد جلوگیری کند. وجود این ژن در فرد احتمال بروز این سرطان را به وجود می‌آورد همچنین وجود ژن BRCA2 می‌تواند فرد را به سرطان تخمدان مبتلا کند. 

قوام نصیری با اشاره به تاثیر ژنتیک در بروز سرطان کلیه اظهار داشت: تغییرات ژنتیک چون سندروم فاکنونی می‌تواند فرد را به سرطان کلیه مبتلا کند. 

وی ادامه داد: در صورتیکه پدر به سرطان رتین چشم مبتلا شود 75 تا 80 درصد احتمال دارد که فرزند وی نیز به این بیماری دچار شود این بیماری در بین اطفال مشاهده می‌شود. 




انتهای پیام/
برچسب ها: سرطان ، ژنتیک ، روده ، پولیپ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار