خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شروع استفاده از انواع دخانیات نظیر سیگار و قلیان در افراد کم سن و سال روز به روز رو به افزایش است. همچنین مصرف مواد مخدر صنعتی مثل روان گردانها که اثرات جبران ناپذیری دارند و باعث تنگی رگهای قلب میشوند در بین جوانان رواج بسیاری پیدا کرده است.
استعمال دخانیات خصوصا قلیان به دلیل تولید زیاد مادهی بنزن که در بدن افراد مصرف کننده جذب میشود اثرات مخربی بر سلامت قلب خواهد داشت.
حمید بیگدلیان فوق تخصص جراحی قلب در رابطه با علل بالا رفتن آمار سکته قلبی در جوانان میگوید: متاسفانه تغییر کردن نحوه زندگی مصرف مواد غذایی پر کالری و کم فیبر که جایگزین نامناسبی رای رژیم غذایی سودمند قدیمی شده و همچنین عدم فعالیت و کم تحرکی پس از خوردن غذاهایی با میزان کربوهیدارت بالا که در صورت عدم انجام ورزشهای بدنی در متابولیسیم شرکت نمیکنند و عوارض آن در بدن باقی خواهد ماند از جمله عواملی هستند که باعث شده سن بروز سکته قلبی کاهش یابد.
وی همچنین به تاثیرات استرس و تنشهای اجتماعی اشاره کرد و تصریح کرد: بالا رفتن میزان تنشهای روحی، استرس و اضطراب که در نتیجه مشکلات مختلفی است میتواند به نوبه خود نقش به سزایی در کاهش سن سکته قلبی داشته باشد.
این فوق تخصص قلب افزود: مصرف زیاد نمک در جوانان و عدم کنترل فشار خون نیز خطر بروز سکته قلبی را افزایش میدهند. این درحالی است که پس از تصادفات دومین عامل اصلی مرگ ومیربیماریهای قلبی هستند که اگر عوارض آن در نظر بگیریم حتی میتواند به جایگاه اول هم ارتقا پیدا کند.
با فرد مبتلا به سکته قلبی چگونه رفتار کنیم
بیگدلیان پیرامون نحوه برخورد اطرافیان با بیماری که به طور ناگهانی دچار سکته قلبی شده تاکید کرد: افراد در اینگونه موارد باید هرچه سریعتر با اورژانس تماس بگیرند و فضای اتاق را برای رسیدن اکسیژن کافی به بیمار خالی کنند و همچنین از انجام هر گونه رفتار و کمک به جز باز کردن یقه فرد و گذاشتن قرص زیر زبانی برای بیماری که دچار سکته قلبی شده خودداری کنند.
سکته قلبی با چه علائمی سراغمان میآید
وی افزود: احساس درد غیر عادی در قفسه سینه که همراه با تعریق میباشد، رنگ پریدگی، در بعضی مواقع کاهش سطح هوشیاری و همچنین بالا رفتن تعداد ضربان قلب از جمله علائم نشان دهندهی بروز سکته قلبی هستند.
راهکارهای مفید برای جلوگیری از بالا رفتن آمار سکته قلبی
این فوق تخصص قلب با اشاره به تغییر سبک زندگی برای جلوگیری از پایین آمدن سن سکته قلبی خاطر نشان کرد: با انجام ورزشهای ایزومتریک مانند پیاده روی و دویدن، عدم مصرف هرگونه دخانیات و مواد مخدر مثل حشیش که این بیماری را تشدید میکنند و همچنین تغییر در رژیم غذایی که با افزایش مصرف سبزیجات حاوی فیبر بالا و کاهش مصرف کربوهیدارت و چربیها همراه است میتوان از کاهش سن ابتلا به سکته قلبی و بالا رفتن آمار مرگ و میر ناشی از آن جلوگیری کرد.
انتهای پیام/