به گزارش
خبرنگار نفت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمدرضا مقدم معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری در چهارمین کنگره ملی مهندسی صنعت نفت اظهار داشت: بزرگترین دارایی کشور ما منابع نفت و گاز است به طوری که ایران دارنده بزرگترین ذخایر نفت و گاز است که حدود 8 هزار میلیارد دلار تولید و مصرف کرده است.
وی تصریح کرد: اگر بر اساس قیمت 100 دلاری محاسبه شود این قیمت عدد معقولی است و پیشبینی میشد در بلندمدت قیمت نفت افزایش چشمگیری داشته باشد.
مقدم تأکید کرد: در حال حاضر چیزی حدود 30 هزار میلیارد دلار باقی مانده است که اگر درست مدیریت کنیم و در حوزه فناوری ساختاری و سازمانی تسلط کافی داشته باشیم میتوانیم این اعداد را ارتقا دهیم و با این میزان ضریب برداشت از میادین افزایش پیدا میکند در حال حاضر نزدیک 60 تا 70 درصد در بلندمدت برداشت خواهد شد. با این روش ارزش دارایی به دو برابر ارتقا پیدا میکند.
معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری اضافه کرد: در بحث اکتشاف گاز، در ابتدا باید کارهای اصولی صورت گیرد چرا که ذخایر ما به مراتب بالاتر است در بخش افزایش ضریب بازیافت میادین مشترک وسیعتر است و دنیا به این باور رسیده که باید امنیت انرژی در کنار رشد اقتصادی قرار گیرد چرا که رفاه و امنیت در سایه رشد اقتصادی محقق میشود که این امر رابطه مستقیم با امنیت انرژی دارد.
وی تصریح کرد: زمانی امنیت انرژی به وجود میآید که مسائل زیست محیطی در کنار آن لحاظ شود که باید در این زمینه تعاملاتی برقرار شود زمانی که این تعاملات محقق شد انتقال تکنولوژی همسو با آن صورت میگیرد.
مقدم اضافه کرد: آینده صنعت نفت توأم با رشد تکنولوژی و رشد و گسترش نفت و گاز در بخشهای مختلف است باید ما به عنوان کشوری که دارای منابع نفت و گاز فراوان هستیم به این موضوع توجه بیشتری داشته باشیم که آیا مصرف انرژی در کشور در حال حاضر به صورت درست استفاده میشود یا نه باید تغییر و تحولاتی در تفکرات خودمان داشته باشیم چرا که نفت و گاز یک دارایی است نه تولید.
معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری تأکید کرد: متأسفانه به اشتباه در اقتصاد کلان ما از نفت به عنوان درآمد صحبت میشود در حالی که این منبع عظیم حقوق بینالنسلی است که باید به ارزش افزوده بالاتری تبدیل شود نه تنها باید درست برداشت کنیم باید در مصرف هم صرفه جو باشیم. هرگز امکان ندارد با توسعه فناوری به جایی برسیم باید مدیریت درستی در این راستا داشته باشیم.
مقدم گفت: ایران در عرصه صنعت نفت و گاز پیشتاز است و در این زمینه باید جهشی قابل قبول در علم و تکنولوژی و دانش و فناوری داشته باشیم که این دانش و فناوری باید از جنسی باشد که در راستای توسعه اقتصاد کشور حرکت کند ما متأسفانه در این زمینه مغفول ماندهایم باید توسعه دانش و فناوری طراحی و به سمت تجاریسازی حرکت کنیم تا بتوانیم با تکیه بر سیاستها به خلق و نوآوری برسیم.
معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری گفت: متأسفانه در کشور ما نظام نوآوری ملی به صورت کامل شکل نگرفته است و عوامل و زیرساختهایی با تکیه بر شبکهای از بازیگران صورت گیرد تا بتواند با یکپارچگی به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کند.
وی ادامه داد: نمیتوانیم تولیدکننده محصول نوآورانه باشیم مگر اینکه نفت به صورت درست و منطقی مصرف کنیم باید در این خصوص تفکرات عوض شود.
مقدم اضافه کرد: 52 مخزن اساسی تقریبا 20 تا 30 میلیارد دلار در اختیار مراکز تحقیقاتی است که یک میدان گازی وسیعی را به همراه دارد.ما به عنوان پژوهش و فناوری کار مناسبی را انجام دادیم که با گذشته متفاوت است همان طور که وزیر نفت تأکید کردند این کار پیوند اعضا است اگر رعایت نکنیم پس میزنیم باید مراقب باشیم تا تفکر را متکی بر نظام ملی نوآورانه حرکت دهیم.
وی ادامه داد: دستورالعمل سیاستگذاری و نظارت یکی از موضوعات دیگر است که تقریبا باید در این زمینه چهار آیین نامه تهیه و تنظیم شود که یکی از قواعد بازی است یا حوزه نظارتی بر آنها نظارت نماید.
وی گفت: در حال حاضر در دانشگاهها باید یک ساختار حرفهای شکل بگیرد تا بر اساس شاخصها خروجی مناسبی را داشته باشیم. آنچه که الان شرکتها و کمپانیهای بزرگ توسعه تکنولوژی در اجرای پروژهها با هر یک درصد افزایش ضریب برداشت حجم بزرگی از درآمد را به دنبال دارد باید به سمت تجاریسازی حرکت کرد چرا که در این خصوص زیرساخت شورایی در سطح بینالنسلی طراحی شده است تا به نهادها در حوزه سیاستگذاری و نظارت کمک کند و آنچه که از قبل آن بیرون میآید دستور ساختار سازمان اجرای طرح در مراکز دانشگاهی است که ابلاغ شده است.
مقدم خاطرنشان کرد: امیدواریم با این ساختار جدید علاوه بر سامانه بالادستی که ارتقا پیدا میکند سرمایه اصلی را با مدیریت دانش هدایت کنیم.
انتهای پیام/