به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از ساری، رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران درحاشیه بازدید ازمركز بين المللی تجارت و صادرات برنج ايران درآمل گفت: مازندران به عنوان قطب کشاورزی در کشور مطرح است که متاسفانه به جهت نظام بهره وری مراحل تولید برنج بصورت سنتی انجام می شود.
حیدرپوربا بیان اینکه هزینه تولید برنج درکشور بالاست افزود:در مقایسه با کشورهای تولید کننده برنج که تامین آب هزینه ندارد و کاشت و برداشت در طول سال انجام می گیرد برنج ایرانی نمی تواند با آنها رقابت کند.
وی تصریح کرد: برنج طارم به جهت عطر و بو و کیفیت می تواند با برنج کشورهای هند و پاکستان رقابت داشته باشد ولی قیمت ندارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت:پارسال برنج در دست شالیکاران باقی مانده بود که دولت 15 هزارتن برنج را از شالیکاران خریداری کرد تا بازار از رکود خارج شود.
حیدرپور با اشاره به اینکه در کلیه شهرهای کشور برنج مازندران با 30 درصد ناخالصی به مردم عرضه می شود افزود: با این ناخالصی برنج با کیفیت مازندران زیر سئوال می رود.
وی با تاکید بر اینکه در سال 92 موج بزرگی برعلیه برنج مازندران در کشور به راه افتاده شد تصریح کرد: خوشبختانه با ورود به موقع دانشگاه علوم پزشکی مازندران و گیلان توانستند این هجمه بزرگ را کم کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به شناسنامه دار کردن کلیه محصولات کشاورزی در مازندران گفت: تاکنون 16 هزار کد 10 رقمی برای 62 هزار نفر در 50 هزار هکتار زمین های کشاورزی صادر شد.
حیدرپور با بیان اینکه یکی از اهداف کددار نمودن محصولات پیگیری به موقع می باشد تاکید کرد: در مازندران کدگذاری شروع شده و دانشگاه علوم پزشکی مازندران کلیه کارخانه ها وشرکت هایی که به نام خود برنج را بسته بندی و به بازار عرضه می کنند کد دارمی کند تا مسئولیت آن را بپذیرند.
وی با اشاره به این که راه اندازی این مرکز می تواند به عنوان بازوی جهاد کشاورزی عمل کند گفت: قطعا با این حجم بالا بازار ثبات خوبی خواهد داشت و باعث می شود کشاورزان برنج خود را خوب بفروشند ودست واسطه ها قطع شود.
انتهای پیام/گ