به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از ساری، هندوانه منبع غنی ویتامین A و ویتامین C است.
زادگاه اصلی هندوانه، هندوستان است به همین خاطر، وجه تسمیه آن به معنای میوه هند معروف شده است.
هندوانه پرفایده التهاباتی را که در بیماریهایی مثل آسم، تصلب شرائین، سرطان روده و التهاب مفاصل وجود دارد، از بین می برد و همچنین منبع خیلی خوبی از آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی بنام لیکوپن است.
هندوانه دارای آب فراوان و انرژی کمی است در نتیجه نسبت به سایر میوهها، مواد مغذی بیشتری در هر کالری دارد که نشان دهنده اثرات مفید آن در بهبود سلامتی بدن است.
لیکوپن آنتی اکسیدان قوی است که در گوجه فرنگی بخصوص محصولات پخته آن، هندوانه و انبه به مقدار فراوان وجود دارد و جذب آن از محصولات پخته گوجه فرنگی مثل سس و رب گوجه فرنگی که مقدار کمی روغن مثل روغن زیتون داشته باشند، به خوبی صورت میگیرد.
مطالعات زیادی در مورد لیکوپن و اثرات ضد سرطانی آن انجام شده است و نشان داده بر خلاف سایر رنگدانه های غذاهای گیاهی که فقط در حیوانات موثر بودهاند، لیکوپن در مطالعات انسانی هم دارای اثرات ضد سرطانی بوده است. این سرطانها شامل: سرطان پروستات، سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان ریه و سرطان روده بزرگ بوده است.
انتهای پیام/ح