به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از قم ؛ نصرمعاون صنایع دستی استان قم گفت: استان قم در زمینه معادن سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی دارای پتانسیل زیادی است.
استخراج سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی از معادن قم به تنهایی کافی نیست به دلیل اینکه سنگها به صورت خام دارای ارزش بسیار زیادی نیستند بلکه زمانی دارای ارزش و قیمت خواهند بود که به خوبی پرداخت و تراش داده شوند.
نصر گفت: استان قم دارای 70 کارگاه تراش سنگهای قیمتی و زینتی است که افراد بصورت تک نفره و دو نفره و نهایتا هفت نفره در این کارگاهها مشغول به کار هستند و این کارگاهها بصورت رسمی دارای مجوز از سوی سازمان میراث فرهنگی میباشند.
نصر با بیان اینکه تاکنون 99 معدن در استان قم شناسایی شده افزود: میتوان ازاین معادن سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی استخراج کرد بعضی از این معادن قابلیت فرآوری به سنگهای تزئینی را دارد.
بنابراین با توجه به قیمت بسیار بالای سنگهای تزئینی این ظرفیت و پتانسیل در استان وجود دارد که سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی به سنگهای تزئینی تبدیل شود.
معاون صنایع دستی قم گفت: از لحاظ تنوع سنگهای قیمتی، استان قم دارای رتبه اول در کشور است و بیشترین کاربرد این سنگها در خصوص بحث زیور آلات و انگشتر سازی می باشد.
شهر قم بدلیل اینکه شهر زائر پذیری است سالانه متقاضیان زیادی از اقصی نقاط کشور خواهان این سنگهای قیمتی میباشند.
استان قم در زمینه زیور الات بعد از شهر مقدس مشهد در رتبه دوم کشور میباشد.
خانم فهیمی سرپرست کارگاه تراش کاری سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی مرکز فنی حرفهای حضرت معصومه (س) قم درباره فعالیت این کارگاه گفت: این کارگاه از سال 84 فعالیت خود را در زمینه آموزش شروع کرده و دردو شیفت کاری هنرمندان کسب مهارت میکنند.
که پس از چهار ماه مهارت مورد نیاز را فراگرفته و بعد به بازار کار میروند.
سنگ تراشان قمی با دستگاههای مخصوص سنگ تراشی ابعاد مورد نظر را برش داده و با هنر دست هایشان روی سنگ ها تراش میدهند.
در حال حاضر جاسپر، آگاد، اپال و زولیت از جمله سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی هستند که از معادن استان استخراج میشود.
فهیمی در خصوص سنگهای مورد استفاده در کارگاههای تراش سنگ استان قم گفت: از سنگهای جاسپر عقیق سبز عقیق کبود لاجورد اون چورین و انواع عقیقهای مختلف استفاده میشود که این سنگها از معادن اطراف قم و معادن اطراف مشهد مورد استفاده قرار میگیرد.
در حال حاضر بیش از 15 نوع سنگ قیمتی و نیمه قیمتی از معادن استان اکتشاف شده است.
معاون صنایع دستی گفت: به طور قطع معادن بسیار خوبی در استان وجود دارد که با کمک بخش خصوصی و حمایت و مدیریت دستگاههای دولتی میتواند به نقاط جدید و قوت استان تبدیل شود.
نصر معاون صنایع دستی با اشاره به اینکه در حال حاضر از صادرات استان در بخش سنگهای قمیتی و نیمه قمیتی آماری دقیقی در دست نیست، اظهار داشت: بدلیل اینکه سنگهای تزئینی به صورت چمدانی با حجم کم از استان خارج میشود بنابراین نمی توان آماری دقیقی از صادرات آن بدست آورد.
نبود کارگاه، امکانات، نیروی کار، آموزشهای تخصصی و حمایت و پشتیبانی دستگاههای دولتی مرتبط با سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی سبب شده است که این سنگها به صورت خام و با قیمتی ارزان و نازل به کشورهای مختلف از جمله چین صادر شود و از ظرفیتهای استان به خوبی استفاده نشود.
فهیمی در پایان از در خواست هنرمندان در زمینه این صنعت بسیار ارزشمند در قم گفت: از مسئولان می خواهیم تا کارگاههایی برای حضور این هنرمندان ایجاد کنند و همچنین زمینه استفاده از توانمندی انها در این صنعت فراهم شود و ایجاد بستری برای حمایت از آنها در نمایشگاههای داخلی و خارجی برای عرضه و فروش محصولاتشان مهیا شود.
معاون صنایع دستی استان قم از حضور استان قم در نمایشگاه صنایع دستی ایران که از 20 خرداد تا 25 خرداد در تهران برگزار میشود گفت و افزود: استان قم در این نمایشگاه دارای هفت غرفه است که این غرفهها شامل: غرفههای گلیم، معرق کاری، تراش سنگ، معرق روی چوب، سفال، زیور آلات و نگارگری است.
گزارش از زهرا تاجر
انتهای پیام/د