خجالتی بودن یکی از رفتارهای اجتماعی است که همیشه فرد از آن ضربه می‎بیند و در برخی موارد شخص به‌واسطه خجالت کشیدن نمی‎تواند حق خود را احقاق کند و تضییع حق می‎شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل ازایسنا اغلب افراد خجالتی به علت اضطراب و نگرانی که دارند، توانایی‎های خودشان را دست کم می‎گیرند و این امر باعث می‎شود تا بیشتر فرصت‎های کاری و موقعیت‎های خوب اجتماعی را از دست بدهند و این حس در روابط شخصی و خانوادگی، محیط کار موجب بروز مشکل می‎شود.

متأسفانه اغلب والدین وقتی فرزندشان اشتباه می‎کند، او را سرزنش کرده و از هر کاری که انجام می‎دهد انتقاد می‎کنند و این قضیه سبب خجالتی بار آمدن آنها می‎شود.

دکتر محمدعلی سپه‎وندی، دکترای روانشناسی در این‌باره  گفت: کم‎رویی آفتی است که فرد را از قافله پیشرفت بازمی‎دارد.

وی افزود: کم‎رویی توجهی غیرعادی و اضطراب‎آلود به خویشتن است که در یک یا چند موقعیت اجتماعی تجلی می‎کند و فرد را در انواع کنش‎های روانی فرو می‎برد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: تهدید، ترس، دلواپسی، مراقبت‎های شدید، دلهره و گناه‎کاری شخص را کم‎رو بار آورده و فرد سعی می‎کند خود را از دیدگاه دیگران مخفی نگه دارد.

این مدرس دانشگاه لرستان تصریح کرد: فرد خجالتی احساس عجز و ناتوانی می‎کند و خود را در انجام امور ناچیز می‎بیند و بنابراین همواره احساس بی‎عرضگی می‎کند.

سپه‎وندی اظهار کرد: کودکان کمرو اغلب برای دیدن دیگران ظاهراً اشتیاق نشان می‎دهند اما برای صحبت کردن و پیوستن به جمع اکراه دارند.

وی یادآور شد: والدین نباید فرزندان‌شان را در جمع شرمنده کنند و در عوض باید به آنها حس اعتماد به نفس دهند و کارهای‌شان را در اجتماع تشویق کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان ادامه داد: والدین باید موقعیت‎هایی را که باعث خجالت فرزندان‌شان می‎شوند را شناسایی کنند و مهارت‎های آداب معاشرت را به کودکانشان بیاموزند.

سپه‎وندی تصریح کرد: به کودکان فرصت دهید که از همان ابتدا حرف خود را بزنند و خود را ثابت کنند، چون سرکوفت زدن به آنها سبب خجالت کشیدن کودک در جمع و فرار از اجتماع می‎شود.

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار