ملانوما از بدخیم ترین نوع سرطان‌ها است که عموما با ایجاد تغییرات روی خال‌های سطح پوست ظاهر می‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران، سرطان پوست یکی از شایع ترین نوع سرطان‌ها است. سرطان پوست بر چند نوع است که در مراحل ابتدایی با ضایعات پیش سرطانی در فرد بروز می‌کند، این ضایعات در اصل سرطانی نیستند اما با گذشت مدت زمان مشخصی سرطانی خواهند شد.

سه نوع از شایع ترین سرطان‌های پوست شامل: سرطان سلول‌های پایه، سرطان سلول‌های سنگفرشی و ملانومای بدخیم است.

سرطان‌های پایه و سلول‌های سنگفرشی ارتباط مستقیمی با نور خورشید دارند و افرادی که بیشتر در معرض نور آفتاب هستند در خطر ابتلا به این بیماری‌ها هستند.

سید مسعود داوودی متخصص پوست در خصوص بیماری ملانومای بدخیم می‌گوید: ملانومای بدخیم ممکن است در سنین پایین هم مشاهده شود و در صورت تشخیص دیروقت ممکن است احتمال درمان را کم کند.

علائم ملانومای بدخیم
در صورتی که در وضعیت ظاهری خال ها تغییراتی از نظر کل ظاهر ایجاد شود، یعنی تغییر رنگ داشته باشند و از حالت معمولی خود خارج شود نشانه‌های ابتلا به مانوما است.

وی افزود: ظهور یک خال پس از سن 30 سالگی یک ضایعه مشکوک تلقی شده و باید به پزشک مراجعه شود.

علائم خطرناک ملانوما
بیماران باید بدانند: تغییر اندازه خال بیش از 6 میلی متر و نامنظم شدن شکل ظاهری، همچنین احساس دردناک شدن، ترشح، خارش در خال‌های بدن می‌تواند از نشانه‌های بارز ملانومای بدخیم باشد.

 علل ابتلا به ملانوما
این متخصص پوست تصریح کرد: آفتاب سوختگی میزان شیوع ملانوما را تا دو برابر افزایش می‌دهد. همچنین استفاده از حمام آفتاب به مدت طولانی و سولاریوم خطر ابتلا به ملانوما را بالا می‌برد.

به طور کلی مواجهه با عوامل محیط زیان‌بار، پرتو درمانی و حتی ویژگی‌های وراثتی و ژنیتیکی ممکن است در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشند.

نشانه‌های ثانویه ملانوما
اعتماد زاد یک متخصص پوست دیگر می‌گوید: نشانه‌های ملانومای بدخیم داخل مخاط، زیر ناخن هم ممکن است ظهور پیدا کند.

وی تصریح کرد: افرادی که دارای نژاد سفید پوستی هستند هم بیشتر از سیاه پوستان در معرض خطر ابتلا به ملانوما قرار دارند.

به گفته این متخصص هنوز دلایل مشخصی در رابطه با علل اصلی پیدایش این بیماری مشخص نیست اما با داشتن سابقه فامیلی و ارثی در این زمینه بسیار موثر است، هر چند احتمال بروز سرطان پوست در هر فردی وجود دارد.

وی خاطر نشان کرد: استفاده از کرم‌های ضد آفتاب و همچنین قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض نور خورشید خطر بروز این بیماری را کاهش خواهد داد.



گزارش از فرزانه فدوی 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین رجبی
۰۸:۰۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۴
عالی بود. متشکرم از اطلاعات مفید شما و از پزشکان خوب ایران عزیز