وی تصریح کرد: باید علوفه ای برای کود سبز استفاده شود که سرعت تجزیه ماده سبز به وسیله میکروارگانیسم های خاک سریع باشد.
علی اصغر زاد ادامه داد: کود سبز از دو طریق بر میزان تلفات ناشی از آب شویی تاثیر میگذارد یکی از طریق انتقال آب از خاک به اتمسفر بر اثر تعرق و دیگری از طریق جذب عناصر غذایی از محلول خاک و جلوگیری از انتقال آن به زه آبها در صورتی که محصول دارای سایه انداز گسترده باشد و سطح خاک را به طور کامل بپوشاند، تعرق مکانیزم اصلی اتلاف رطوبت خاک خواهد بود.
استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: کود سبز در ازدیاد فعالیتهای زیستی، نگهداری و قابل جذب نگهداشتن عناصر غذایی خاک موثر است.
وی افزود: ترکیب جو و شنبلیله یا جو و شبدر بهترین انتخاب برای کود سبز است.