فشار خون بالا ، مهم ترین عامل خطر برای ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی ، سکته های مغزی و نارسایی کلیه است.

به گزارش  گروه استانهای باشگاه خبرنگاران؛ مسئول واحد بیماری های استان خراسان جنوبی گفت: پر فشاری خون به ندرت علائمی از خود نشان می دهد که تشخیص آن معمولا از طریق کنترل فشار خون یا در طی درمان یک بیماری دیگر صورت می گیرد.

دکتر فاروقی با اشاره به اینکه بسیاری در بسیاری از افراد ،بیماری فشار خون بدون عوارض هستند ، افزود: برخی از افراد مبتلا به فشار خون بالا دارای علائمی نظیر سردرد(به ویژه در پشت سر و در هنگام صبح)و هم چنین احساس سبکی سر ،تهوع ،وزوز گوش(به صورت همهمه یا سوت کشیدن)تاری دید یا غش کردن می باشد .

وی در خصوص علل بیماری فشار خون در افراد تصریح کرد : حدود 90 تا95 در صد از موارد از نوع پر فشاری اولیه هستند که هیچ دلیل پزشکی مشخص برای آن وجود ندارد ،5 تا 10 درصد دیگر از نوع پر فشاری ثانویه هستند که ناشی از اختلالاتی در کلیه ها ،شریان ها سبب ایجاد آن می شود.

مسئول واحد بیماری های استان عوامل موثر در فشار خون بالا را سن،جنس ،نژاد و عوامل ژنتیکی ، سیگار،چاقی ،فقدان فعالیت بدنی و نوشیدن مشروبات الکلی و رژیم غذایی با سدیم بالا وهمچنین شایع ترین علت پر فشاری خون ثانویه در زنان جوان را مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری عنوان کرد.

دکتر فاروقی ، عوامل موثر در کنترل فشار خون را رعایت رژیم غذایی سالم،کاهش مصرف نمک و محدودیت مصرف چربی ها ی اشباع شده،حفظ وزن طبیعی بدن ،افزایش مصرف میوه و سبزی های تازه ،افزایش فعالیت های بدنی پر تحرک به مدت حداقل 30 دقیقه روزانه و حداقل 3 روز در هفته ، دوری از دود سیگار و دخانیات بر شمرد.

مسئول واحد بیماری های استان خراسان جنوبی همچنین یادآور شد: برای پیشگیری از فشار خون بالا باید به مردم آگاهی داد و ضمنا هر 2 سال یک بار فشار خون را اندازه گیری کرد وتغییرات موثر در روش زندگی می تواند فشار خون را به اندازه ای کاهش دهد.

فشار خون بالا یا پر فشاری خون یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریان ها بالا می رود که در حالت استراحت فشار خون طبیعی در حداکثر بین 100تا 120 میلی متر جیوه، فشار خون با حداقل بین 60تا90میلی متر جیوه است .
 
انتهای پیام/ع
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.