به گزارش
گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران به نقل از ایسنا ؛ محمدرضا نعمتی، مدیر مرکز باستانشناسی میراث فرهنگی استان تهران، در این زمینه توضیح داد: مجریان طرح خط فیبر نوری سمنان به فیروزکوه (گروه تخصصی سماوات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا) در بهمن ماه سال گذشته بدون هیچگونه استعلامی از اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران اقدام به خاکبرداری در جنوب عرصه تپه - قلعه باستانی «سیاده» فیروزکوه کردند، که به دنبال گزارش دفتر میراث فرهنگی شهرستان فیروزکوه و بازدید کارشناسان مرکز باستان شناسی میراث فرهنگی تهران بلافاصله ادامه کار با نامهنگاریهای انجام گرفته، متوقف شد.
او افزود: اما متاسفانه مجریان طرح با آگاهی کامل از باستانیبودن مسیر طرح، از تعطیلات 13، 14و 15 خرداد ماه امسال استفاده کرده و کار خود را ادامه دادند که در خاکبرداریهای مجدد نیز آثار تاریخی شامل گورهای سردابهای به همراه قطعات زیادی سفال، استخوان و سایر مواد فرهنگی دیگر بدست آمده است.
وی اضافه کرد: با این اقدام بخشهایی از این محوطه تخریب و در چند نقطه در مسیر کانال حفر شده حفاریهای غیر مجازی برای دستیابی به اشیای تاریخی صورت گرفته است.
به گفتهی این باستانشناس، براساس شواهد و مستندات به دست آمده از خاکبرداریهای مذکور قدمت آثار مکشوفه متعلق به دورهی تاریخی به خصوص دوره اشکانی است.
نعمتی اظهار کرد: نمونه گورهای کشف شده در این محوطه قابل مقایسه با گورهای به دست آمده در کاوشهای سال 1385 در محوطهی «ولیران» دماوند هستند که هر یک از آنها دارای اشیای زیاد و با ارزشی بودند.
او اضافه کرد: این محوطهی تاریخی 19 اسفند 1380 با شماره 4910 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
انتهای پیام/