به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ پروتئینهایی در خون به نام آنتی ژن هستند که مطابق گروه خونی هر فردی میباشد البته ناگفته نماند، دکتر بشیر حاجی بیگی رئیس روابط عمومی سازمان انتقال خون وضعیت انتقال خون بیان کرد: در ایران 90 درصد مردم گروه خونی مثبت دارند و فقط 10 درصد صاحب گروه خونی منفی هستند به گونهای که 27 درصد مردم گروه خونی A مثبت و 22 درصد B مثبت و 34 درصد O مثبت و 7 درصد AB مثبت هستند. در حالی که فقط 3 درصد مردم گروه خونی Aمنفی، 2 درصد B منفی و 4 درصد O منفی دارند نایابترین و کمترین گروه خونیAB منفی است.
مرتضی صفوی متخصص تغذیه در این باره میگوید: دارندگان گروه خونیA در معرفی بیماریهای سرطانی زنان و سیستم گوارشی هستند. که میتوانند با پیروی کردن از رژیم غذایی خود سیستم ایمنی خود را تقویت کنند.
وی ادامه داد: افرادی که گروه خونی آنها A است باید از یک رژیم غذایی غنی شده از گیاهان استفاده کنند. البته این افراد در هضم غذاهای لبنی ناتوان هستند. و با خوردن گندم باعث افزایش اسید بافت ماهیچه میشوند. حتی به این افراد گفته شده که از گوشت قرمز، کبابی و دودی خود داری کنند و در صورت تمایل به خوردن گوشت، از گوشت طیور استفاده نمایند.
وی اظهار کرد: دارندگان گروه خونی A میتوانند در چهار نوبت به صورت آب پز یا بخار پز استفاده کنند ولی به علت وجود لاکتین از ماهیهای حلوایی و کفشک که باعث سوزش دستگاه گوارش می شوند خود داری کنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: افراد دارای گروه خونیA از روغنهای کم چرب مثل روغن زیتون که در هضم و دفع کمک میکنند استفاده کنند. همچنین این افراد عموما به غلات و حبوبات سازگار هستند.
B گروه خونی گوشت خوار
صفوی بیان کرد: دارندگان گروه خونی B مقاوم در برابر سرطان سینه هستند و دارای سیستم متداول و دستگاه گوارشی قوی دارند.
وی ادامه داد: افراد این گروه خونی میتوانند گیاهان و بیشتر گوشت بخورند و همچنین از فرآوردههای لبنی استفاده کنند و باید از مصرف گندم، عدسی، بادام زمینی و کنجد اجتناب کنند.
وی اظهار کرد: دارندگان گروه خونی B میتوانند از ماهی سفید ، حلوا، کفشک به علت دارا بودن منابع غنی از پروتئین استفاده کنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: افراد دارای گروه خونیB ، میتوانند حداقل روزانه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون استفاده کنند و از مصرف روغنهای آفتابگردان، ذرت و کنجد اجتناب کنند.
وی گفت: این افراد عموما از برنج و جوی دو سر استفاده کنند و از مصرف گندم و ذرت اجتناب کنند.
AB گروه خونی نایاب
صفوی بیان کرد: خطر بروز سرطان در این گروه تقریبا مانند گروه A است.
وی ادامه داد: این گروه خونی یک ترکیب غذایی بین گروه خونی A و گروه خونیB دارا هستند. یعنی میتوانند از غذاهای دریایی، حبوبات و غلات استفاده کنند و از مصرف گوشت گاو ،مرغ و ذرت اجتناب کنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: این گروه میتوانند به جای روغن حیوانی و چربی هیدروژنه گیاهی از روغن زیتون استفاده کنند که باعث کاهش کلسترول خون میشود.
وی گفت: این افراد میتوانند از غلاتها، حبوبات و ماکارونی سه مرتبه میل کنند و از خوردن کلوچه و ذرت اجتناب کنند.
O گروه خونی فداکار
صفوی بیان کرد: دارندگان گروه خونی O مقاوم در برابر سرطان سینه و خون هستند و بهترین عکسالعمل را نسبت به سیستمهای عصبی دارند ولی در مقابل رژیم غذای نافرمان هستند.
وی ادامه داد: افراد این گروه خونی میتوانند تا حدی از گوشت های کم چرب ، مرغ و میوه استفاده کنند اما غلات، حبوبات و لبنیات را محدود کنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: این گروه به روغنها واکنش مناسبی نشان میدهند.
وی گفت: این افراد میتوانند از بعضی نانها استفاده کنند و از خوردن انواع کیک و کلوچه اجتناب کنند.
به طور کلی هر فردی برای اینکه از رژیم غذایی مناسبی برخوردار باشد بهتر است متناسب با گروه خونی خود غذا مصرف کنند.
گزارش از مهسیما بیتاژیان
انتهای پیام/