رحیم میدانی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در گفتگو با خبرنگار
حوزه انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شبکه سراسری فاضلاب گفت: پس از 15 سال از گذشت پروژه فاضلاب کشور تا به امروز به طور متوسط 54 درصد کشور به این شبکه متصل شده است که این حجم با توجه به زمان سپری شده رضایت بخش نیست.
وی در ادامه به دلایل سرعت کم در پیشرفت پروژه اشاره و بیان کرد: ضعف در بنیه مالی و نیاز به اعتبارات دولتی از سرعت پروژه کاسته، همچنین تامین آب شرب در اولویت وزارت نیرو قرار دارد، از همین رو اعتبارات را در این زمینه هزینه میکنیم.
معاون وزیر نیرو در ادامه افزود: بخش خصوصی در دو سال گذشته به این عرصه وارد شده و با تامین منابع برای ساخت تصفیه خانهها، پسآب تولیدی را به خود اختصاص میدهد که همین امر سبب توفیقاتی بهخصوص در استانهای اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، خوزستان و مرکزی شده است.
میدانی درخصوص اقتصاد آب توضیح داد: در دنیا صنعت آب صنعتی خود اتکا است که میتواند از پس هزینههای خود بربیاید و در کنار آن به تجهیز و گسترش خود میپردازد اما در ایران تنها در حدود 30 درصد از هزینهها از مشترکین و مابقی از طریق یارانه تامین میشود که این امر حوزه آب را نیازمند به بودجه دولتی کرده است.
وی افزود: با این سرعت پیشرفت شاید تا 30 سال آینده شبکه فاضلاب کشوری تکمیل شود، البته تا آن زمان هم تاسیسات فعلی ما فرسوده شده و باید آنها را بازسازی کنیم.
معاون وزیر در پایان خاطرنشان کرد: با درک وضعیت آب و اصلاح تعرفهها میتوانیم صنعت آب کشور را تجهیز و گسترش دهیم که این امر با کمک دستگاههای دولتی و مردم عزیز همراه خواهد بود.
انتهای پیام/