به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از کرمانشاه؛ پروفسور معصومعلی معصومی گفت: در بیماران قلبی که کمآبی برای آنها میتواند خطرناک باشد، حتما توصیه بر اجتناب از روزهداری است.
معصومی افزود: همچنین بیمارانی که تپش قلب نامنظم داشته و یا دریچه مصنوعی دارند و داروهای رقیق کننده و یا وارفارین مصرف میکنند نیز باید بطور جد از گرفتن روزه اجتناب کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه کمآبی را خطرناکترین عارضه در بیماران قلبی عنوان کرد و افزود: بروز این عارضه در زمان روزهداری میتواند جان بیماران قلبی را بطور جدی تهدید کند.
معصومی با اشاره به افزایش ساعات روزهداری و گرما در روزهداری فصول گرم سال، اظهار کرد: توصیه اکید ما برای افرادی که نارسایی قلبی دارند این است که حتیالقدور از گرفتن روزه در این ماه اجتناب کرده و بدانند مصرف بیش از حد مایعات در طول افطار تا سحر برای جبران کمآبی بدن میتواند با ایجاد ورم، نارسایی قلبی آنها را تشدید کند.
وی افزود:: بیماران قلبی نیز که با مشورت پزشک معالج خود منعی برای گرفتن روزه ندارند، باید در زمان افطار و سحر از غذاهای کمحجم و با ارزش مانند گوشت که پروتئین زیاد دارد استفاده کنند. این بیماران همچنین باید از مصرف غذاهای پرحجم که باعث اتساع معده و نفخ شده و مصرف مایعات را افزایش میدهد، پرهیز کنند.
انتهای پیام/ح