بیماران صرع، قبل از اینکه روزه بگیرند باید راجع به رژیم غذایی خاص در ماه رمضان و افزایش یا کاهش دوز دارو در این ماه با پزشک متخصص مشورت کنند.

محسن خوش نیت فوق تخصص غدد درون ریز در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران گفت: در بیمارانی که دچار تشنج هستند به منظور کاهش اثر تغییر زمان و مقدار مصرف دارو بر بروز تشنج، بیماران باید قبل از ماه رمضان با پزشک خود مشورت کنند تا با ارزیابی وضعیت بیمار، در صورت صلاح دید، دوز داروی بیمار برای ایام روزه‌ داری تنظیم شود. 

وی افزود: تغییر مقدار مصرف غذاهای نشاسته‌ای و قندی، نوع و مقدار چربی مصرف شده می‌تواند بر سیستم عصبی اثر گذاشته و میزان تشنج را کاهش یا افزایش دهد.

وی تصریح کرد: از آنجا که به طور معمول در بیشتر جوامع الگوی رژیمی خاص در ماه رمضان وجود دارد این تغییرات ممکن است به حدی برسد که بیماری صرع را تحت تأثیر قرار دهد. 

وی ادامه داد: در نتیجه این افراد با تنظیم رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان با یک متخصص تغذیه مشورت نمایند. 

وی اظهار داشت: کاهش قندخون، خطر تشنج را در بیماران مبتلا به تشنج (صرع) افزایش می‌دهد.

وی تصریح کرد: در برخی افراد با افزایش فاصله بین وعده‌های غذایی به بیش از 8 ساعت، قندخون تا حدی کاهش می‌یابد بنابراین این افراد باید قبل از ماه رمضان با پزشک خود مشورت کنند تا توصیه‌های مورد نیاز را با توجه به شرایط روزه داری یا مدت زمان روزه داری در هر روز براساس فصول سال دریافت کنند.

وی به مثالی راجع به این زمینه اشاره کرد و گفت: مصرف زیاد غذاهای حاوی قندهای ساده مثل قندوشکر، عسل و شیرینی جات در وعده سحری برخی افراد منجر به کاهش قندخون در ساعات روز می‌شود بنابراین توصیه می‌شود وعده سحری مقادیر بالای قندهای ساده باشد. 



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار