رئیس مرکز تحقیقات غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: طبق تحقیقی که در سال 92 در ارتباط با روزه‌داری و دیابت در این مرکز صورت گرفت نتایج حاکی بر بهبود شرایط دیابتی‌ها بعد از ماه رمضان است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران محمد پژوهشی رئیس مرکز تحقیقات غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه نشست خبری دیابت و روزه‌داری گفت: در سال 92 تحقیقی در ارتباط با روزه‌داری بیماران دیابتی در این مرکز انجام شد تا مقایسه شود افراد دیابتی که می‌توانند روزه بگیرند با کسانی که نمی‌توانند از نظر اجزای مختلف خونی چه تفاوتی باهم دارند. 

وی افزود: این اجزا شامل کلسترول‌، تری گلیسیرید، قند و اسید اوریک بود که نشان داده شد افرادی که میزان چربی و قند خونشان بالا است در دوران ماه رمضان و بعد از آن بصورت فاحش کاهش پیدا کرده است. 

پژوهشی گفت: هدف ما افراد در سنین 19 تا 44 سالگی بودند و تعدادشان در گروه هدف 77 نفر و در گروه شاهد 54 نفر بود. 

وی ادامه داد: دیابت در 4 نوع است که شامل دیابت نوع یک، دیابت نوع 2 ، دیابت بارداری و دیابت ثانویه است که در دیابت نوع یک افراد نمی‌توانند روزه بگیرند مگر موارد خاصی که با نظر پزشک معالج باشد. 

رئیس مرکز تحقیقات غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: در دیابت نوع 2 افراد معمولا چاق هستند و مقاومت به انسولین دارند که این افراد به 2 دسته تقسیم می‌شوند یکی افرادی که رژیم ورزش و دارو دارند و دسته‌ی دوم علاوه بر موارد قبل انسولین هم تزریق می‌کنند که توصیه می‌شود افرادی که انسولین تزریق می‌کنند اگر تا 3 ماه قبل ماه رمضان قند خونشان بالای 300 باشد نمی‌توانند روزه بگیرند. 

پژوهشی خاطر نشان کرد: اگر فرد دیابتی با وجود تاکید پزشک مبنی بر روزه نگرفتن اصرار به روزه‌داری داشته باشد با عوارضی مثل کما یا خطر مرگ، تغییرات چشمی شدید یا در مواردی که قند خون بالا باشد موجب اغما نیز می‌شود‌.


 
انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار