موزه علم و صنعت شیکاگو یک انیمیشن جدید را به نمایش گذاشته که حرکات اندام داخلی بدن مادر را در طول بارداری و چگونگی جا باز کردن بدن برای رشد جنین را نشان می‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایسنا:موزه علم و صنعت شیکاگو یک انیمیشن جدید را به نمایش گذاشته که حرکات اندام داخلی بدن مادر را در طول بارداری و چگونگی جا باز کردن بدن برای رشد جنین را نشان می‌دهد.
 
این پویانمایی به نمایش زمان آغاز حاملگی تا وقت تولد کودک پرداخته که طی آن اندام داخلی مادر جمع شده، قلب سخت‌تر کار می‌کند و جنین به بالای مثانه فشار وارد کرده و باعث ایجاد ناراحتی مادر می‌شود.
 
این ابزار تعاملی، تغییرات اندام داخلی بدن مادر را طی سه دوره سه‌ماهه در کل دوره ۴۰ هفته‌ای بارداری پیگیری می‌کند.
 
این انیمیشن، تغییرات هورمونی را در سه ماهه نخست نمایش می‌دهد که تقریباً بر همه اندام درون بدن تأثیر گذاشته و باعث هوس عجیب‌وغریب زنان برای مواد غذایی، تهوع و خستگی بسیار آن‌ها می‌شود.

 انیمیشن مراحل رشدجنین
 

این انیمیشن نمایش می‌دهد که چگونه جنین شروع به رشد کرده و نخست مغز، نخاع و قلب ایجاد می‌شود. در هفته چهارم، جنین تنها ۶٫۳۵ میلی‌متر است. در هفته هشتم، اندام‌های اصلی شروع به رشد کرده، قلب به تپش افتاده، دست‌ها و پاها شروع به رشد کرده و خصوصیات چهره شکل می‌گیرند.
 
در پایان سه ماهه اول و هفته دوازدهم، می‌توان جنسیت جنین را تعیین کرد. همچنین چشم‌ها بسته بوده و عصب‌ها و عضلات با یکدیگر شروع به کار کرده و برای مثال، دست را مشت می‌کنند.
 
در سه ماهه دوم، تغییر ظاهر زن آغاز و شکم وی بزرگ‌تر شده و باعث آغاز درد و همچنین ترک‌های روی پوست و علائم فیزیکی خارجی دیگر می‌شود.
 
در هفته بیستم، جنین فعال‌تر می‌شود و لگد می‌زند. جنین در این زمان با اندازه حدود ۱۵ سانتی‌متر و وزن ۲۵۵ گرم، می‌تواند بشنود.
 
چهار هفته بعد، اثرانگشت‌ها شکل گرفته و موها شروع به رشد می‌کنند، اما همه این تحولات شگفت‌انگیز، عوارض خود را در بدن مادر باقی می‌گذارند. کبد مادر شروع به بالا رفتن کرده و جای زیادی برای معده نیست. همچنین قلب وی سخت‌تر کار می‌کند.
 
اما در سه ماهه سوم بارداری است که اندام داخلی مادر واقعاً له می‌شوند.
 
با رشد جنین، ریه‌ها تنگ شده و به بالا حرکت می‌کنند، در همین حال روده‌ها از مسیر کنار رفته و مثانه به شکل چشمگیری له می‌شود. این امر در برخی زنان باعث نفس‌تنگی و نیاز آن‌ها به استفاده مکرر از دستشویی می‌شود زیرا کودک افتاده و در بخش پایین‌تر شکم قرار می‌گیرد.
 
برخی زنان با مشکلاتی مانند تورم در مچ پا، انگشتان دست و صورت و همچنین سوزش سردل و اختلال در خواب روبه‌رو می‌شوند.
 
در سه ماهه سوم، جنین تقریباً هفته‌ای نزدیک به ۲۲۶ گرم وزن اضافه کرده و حتی چشم‌هایش را باز و بسته می‌کند.
 
در مراحل پایانی رشد و در هفته سی و هفتم، اندام‌های جنین می‌توانند به‌طور مستقل کار کرده و باوجوداینکه به اطراف حرکت نمی‌کنند، اما جای کمی برای اندام داخلی مادر وجود دارد.
 
اما این اندام‌ها به‌محض متولد شدن نوزاد، به‌جای اصلی و اولیه خود باز خواهند گشت.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.