وی در ادامه گفت: با توجه به این که درحال حاضر دوره کمک بهیاری نداریم و کمک بهیاران در گذشته بازنشسته شده و از تیم بهداشتی درمانی رفته اند، تصمیم گرفتیم دوره آموزش یکساله کمک پرستار مهارتی را در دستور کار قرار دهیم.
میرزابیگی افزود: كمك پرستاران مهارتی دارای 33 شرح وظیفه هستند كه این وظایف جزو مراقبتهای اولیه به بیماران است كه در حال حاضر توسط پرستاران فارغالتحصیل دانشگاهی انجام میشود و با تربیت این گروه لزومی به انجام این وظایف توسط پرستاران آموزش دیده دانشگاهی نیست.
معاون پرستاری افزود: دوره یك ساله كمك پرستاری مهارتی، دوره جدید و كاربردی است و برای رفع نیازهای اولیه بیماران است و در كل كشور اجرا میشود.
دكتر میرزابیگی گفت: این كمك پرستاران مهارتی شرح وظایف خود را دارند به هیچ عنوان جایگزین پرستاران نیستند.
ارائه خدمت 140 هزار پرستار در بیمارستان های دولتی
وی در ادامه افزود: در حال حاضر پرستاران در كل بیمارستانهای دولتی حدود 140 هزار نفر میباشند و حدود 60 هزار نفر دانشجو نیز در 180 دانشكده پرستاری دانشگاههای علوم پزشكی و آزاد در مقاطع پرستاری، كارشناسی ارشد و دكترای پرستاری، هوشبری و اتاق عمل مشغول به تحصیل میباشند.
معاون پرستاری در ادامه گفت: 10 هزار نفر كمك پرستار مهارتی از امسال مشغول به آموزش یک ساله می شوند كه تناسب 1 به 20 نفر پرستار دانشگاهی می باشند و تحت هیچ شرایطی جایگزین پرستاران نیستند.
وی در ادامه گفت: شرح وظایف این گروه، براساس سطحبندی خدمات پرستاری و مراقبتهای سطح اول انجام میشود و مراقبتهای پرستاری توسط پرستاران انجام می شود و مراقبتهای سطح بالاتر توسط پرستاران ارشد صورت میگیرد.
میرزابیگی در ادامه افزود: سرپرستاران مهمترین ناظرین بر امور پرستاران و كمك پرستاران مهارتی هستند و لازم است به انجام وظایف این گروهها با توجه به شرح وظایفشان نظارت داشته باشند.
وی درخصوص آموزش كمك پرستاران مهارتی گفت: آموزش این گروه توسط بخش غیردولتی و نهادهای عمومی صورت میگیرد و تفاهم نامهای نیز دراین خصوص امضا شده است و از یك سال آینده این گروه در قالب كمك پرستار انجام وظیفه میكنند.
میرزابیگی درخصوص جذب كمك پرستاران مهارتی در بازار كار گفت: جذب گروه 10 هزار نفری توسط بخش خصوصی و خرید خدمتی انجام می شود و مجوزی از طریق دولت برای استخدام گروه زیرلیسانس صادر نشده است.
افزایش تا دو برابری ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری در دانشكدههای پرستاری
میرزابیگی افزود: همزمان با تربیت 10 هزار نفر كمك پرستار مهارتی در كشور، ظرفیت پذیرش پرستاران در دانشگاهها نیز دوبرابر شده است و پذیرش در مقاطع ارشد و دكترا نیز افزایش یافته است و نظام آموزش پرستاری به سمت بالا در حركت است.
مجوز استخدام 7 هزار پرستار
معاون پرستاری از مجوز استخدام 7 هزار نفر پرستاران دانشگاهی برای بیمارستانها و بخشهای تازه تاسیس شده خبر داد.
میرزابیگی از تشكیل موسسهای زیرمجموعه هیات امنای ارزی وزارت بهداشت به مقدار رفع مشكلات پرستاران خبر داد و گفت: بیشترین امنیت شغلی توسط این موسسه برای پرستاران صورت می گیرد.
وی تعریف سند عرضه و تقاضای نیروی پرستار را از دیگر اقدامات معاونت پرستاری ذکر کرد و گفت: افزایش تا دو برابری ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری دانشكدههای پرستاری كشور ابلاغ شده و از امسال در كنكور اعمال شده است.
معاون پرستاری افزود: این افزایش، بسته به توانمندیهای دانشكدههای علوم پزشكی كشور صورت می گیرد.
بازنگری نظام آموزش پرستاری از مهرماه به صورت پایلوت
میرزابیگی از بازنگری نظام آموزش پرستاری از مهرماه امسال به صورت پایلوت در دانشكده پرستاری دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی خبر داد.
وی افزود: كارانه پرستاران از درآمد بیمارستان از 20 درصد به 29 درصد افزایش یافته است.
معاون پرستاری گفت: نظام مراقبت عملكردی در بیمارستانها به صورت آزمایشی در حال انجام است و از بهمن ماه سال گذشته پرداخت عملكردی توسط وزیر بهداشت ابلاغ شده است و تا پایان خرداد 94 به صورت آزمایشی انجام میشود.
وی هدف وزارت بهداشت از انجام این امر را رضایت بیشتر كاركنان عنوان كرد.
وی در ادامه به انتخابات نظام پرستاری در روز دوم ماه مبارك رمضان اشاره كرد و گفت: این انتخابات با شور و شعف بسیار خوبی صورت گرفت.
میرزابیگی افزود: حدود 60 درصد منتخبین از افراد قبلی هستند و 40 درصد جوانان تازه نفس نیز در این گروه اضافه شدهاند.
معاون پرستاری از مشاركت 30 هزار نفری پرستاران در این انتخابات خبر داد و گفت: 1122 نفر به عنوان اعضای هیات مدیره انتخابات در شهرهای ایران فعالیت داشتند.
انتهای پیام/