به گزارش
حوزه صنعت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، به نقل از ایمیدرو، محمدرضا عابدینی افزود: در کشور معادن بسیاری وجود دارد که با وجود دارا بودن ذخایر معدنی به دلیل نبود زیرساخت در سال های گذشته تعطیل شده اند، به همین جهت احیاء و اکتشاف معادن متروکه کشور کلید خورد و سال 93 در اولین اقدام معادن متروکه کشور شناسایی و از میان 300 معدن متروکه، 40 معدن در کمیته اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران انتخاب و 25 معدن در اولویت احیاء قرار گرفت.
وی تصریح کرد: پس از شناسایی و اخذ مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مربوطه، عملیات اکتشافی، ذخیره یابی و تجهیز انجام و در نهایت پروانه بهره برداری برای این معادن صادر میشود.
مجری طرح احیاء و اکتشاف معادن متروکه فلزی در خصوص آخرین اقدامات انجام شده برای احیای 25 معدن اولویت دار گفت: از 25 معدن انتخاب شده، پرونده 11 معدن فعال شده است، به عنوان مثال معدن سرب و نقره چاه خربزه در اصفهان مجوز تجهیز و آماده سازی گرفته و پیمانکار تجهیز در این معدن مشغول به فعالیت است.
وی افزود: همچنین در مورد معدن سرب و روی ازبکوه در خراسان جنوبی موافقت شورای عالی معادن کسب شده و در انتظار ابلاغ سازمان صنعت بیرجند و دریافت پاسخ استعلام های قانونی است.
عابدینی افزود: معدن پلی متال طلای خونی در اصفهان موافقت سازمان صنعت، معدن و تجارت را اخذ کرده و در حال رایزنی با محیط زیست است، از سوی دیگر معدن سرب و روی سرمه در اصفهان موافقت سازمان صنعت، معدن و تجارت را اخذ کرده و به دنبال دریافت سند مالکیت از اداره ثبت استان است.
وی ادامه داد: در استان سمنان هم پیگیر اخذ سند مالکیت چهار معدن متروکه آهن، سرب و کرومیت از طریق دادگستری هستیم و نقشه های هوایی چهار معدن آهن و سرب و روی در استان اصفهان هم تهیه شده و در مرحله اقدام برای اخذ سند است.
به گفته وی، در استان یزد هم موافقت اولیه سازمان صنعت، معدن و تجارت برای یک معدن سرب و روی اخذ شده است.
عابدینی گفت: پیش بینی می شود تا پایان سال جاری معدن چاه خربزه به مرحله بهره برداری برسد و اکتشافات تکمیلی معدن سرب و روی ازبکوه هم به اتمام برسد.
انتهای پیام/