آلبوم موسیقی بی کلامِ «روایت» اثر تازهء «مهدی تیموری» شامل ۸ قطعه موسیقی و آوا، از سوی مؤسسه فرهنگی-هنری «ماهور» به بازار موسیقی کشور عرضه شد.

به گزارش حوزه موسیقی گروه فرهنگیباشگاه خبرنگاران؛ آلبوم «روایت» با عناوین «تردید»، «سرآغاز»، «سرور»، «آغاز تنهایی»، «بازگشت»، «بحران»، «هوای تازه» و «حکایت»، با محوریت ساز نی می‌باشد که به طور کلی اساس آن برخاسته از تم‌ها، گوشه‌ها و مدهای موسیقی کلاسیک و نواحی ست و سازبندی نی در خطوطی یگانه الی پنجگانه – سلو، دوئت، تریو، کوارتت و کوینتت- انجام پذیرفته است.

از ویژگی‌های بارز این اثر نوازندگی ساز نی به صورت افکتیو، ریتمیک و کاراکتریستیک است که علاوه بر اجرای تم‌ها و ملودی‌های مرسوم صورت پذیرفته است. فضای مجموعه در عین آنکه بی‌کلام است لیکن در برخی قطعات از آواهای سوپرانو و آلتو نیز استفاده شده است. به طور مثال در قطعه پنجم –قطعه بازگشت- آوای سوپرانوی مژگان چاهیان شنیده می‌شود و در چند قطعه دیگر آوای آلتوی فریدون محمد بیگی. همچنین علاوه بر نی که غالب نوازندگی اثر را برعهده دارد، دو ساز دهل و دف نیز به نوازندگی سهیل سعادت به قطعاتی از این مجموعه رنگ و لعابی خاص بخشیده است. از ویژگی‌های دیگر این اثر تفکر منسجم و پیام مرتبط در میان کلیهء قطعات آن است. شاید در بسیاری از آلبوم‌های دیگر فضای چندان واحد و زنجیره وار در بین قطعات کار شده احساس نشود یا به ندرت اتفاق بیفتد. قطعاتی برای یک آلبوم انتخاب می‌شوند که مجزا و مستقل از یکدیگرند و تنها در انتخاب شعر به طور مثال یا فضای موسیقایی کلی با یکدیگر ارتباط داشته باشند. لیکن در «روایت» هر قطعه به مثابه پلان و صحنه‌ای از یک فیلم است که با ارائه شدن، در نهایت تصویری واحد از یک زندگی، یک تجربه و یک دوره خاص را به سمع مخاطب رسانده و چه بسا داستان را در ذهن او تداعی نیز کنند. می توان گفت که مجموعه در مدِ واحدی به اجرا در نیامده و پاره ای از قطعات روی به سویِ موسیقی چند مدی و پلی مدال داشته است. 

هر قطعه با تمِ خاصی آغاز می‌شود و در میانهء اجرا در آن واحد چند مد نواخته می‌شود که از آن میان می‌توان به اجرای مدهای دشتی، شوشتری و نهفت به طور همزمان اشاره کرد.

شایان ذکر است: که مهدی تیموری عهده دار اجرای کلیه خطوط ساز نی بوده و خاطر نشان می‌کند که این پروژه در استودیو و به هنگام ضبط به این شکل پیش رفته است و شاید به این شکل هم می‌بایست اتفاق بیفتد. به طور مثال قطعه «آغاز تنهایی» که در قالب سُلو اجرا شده است، به دریافت وی، در حالتی از خلسه و مدیتیشن از گوشه‌ای به گوشه و گوشه‌های دیگر در جریان است که بر روی کاغذ نت نگاری نشده و به بیانی دیگر بداهه نوازی شده است. اتفاقی که در لحظه صورت می‌پذیرفت و حضور دیگر نوازندگان نی شاید مسیر این اتفاق را تغییر می‌داد و نتیجهء کار نیز متفاوت می‌بود. ضبط «روایت» حدود یک سال و انتشار آن از زمان ارائه به انتشارات «ماهور» تا عرضه به بازار موسیقی حدوداٌ ۳ ماه به طول انجامیده است.

علاقه مندان برای تهیه آلبوم «روایت» به صورت نسخه اصلی می‌توانند به مراکز معتبر فروش محصولات فرهنگی و هنری سراسر کشور مراجعه نمایند، همچنین این اثر از طریق سایت «بییپ تونز» قابل خریداری دیجیتال و دانلود قانونی است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.