مریم حسینی روانشناس و مشاوره خانواده در گفتگو با
خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران گفت:به تازگی حدود 50 درصد مراجعات زوج های جوان به مراکز مشاوره به دلیل اختلافات شدیدی است که به طور مستقیم به اینترنت و نرم افزار های ارتباط جمعی مجازی ( واتس اپ و ... ) مربوط می شود.
اختلافاتی که در 65 درصد مواقع
شک های بی مورد بوده و پس از چند جلسه مشاوره کوتاه و قبل از قرار دادگاه حل شده است.
وی در پاسخ به اینکه باید چکار کرد تا این اختلافات دامن زندگی زوجین را نگیرد گفت : برای حل این اختلافات راهکارهایی وجود دارد ؛ چرا که هیچ چیز مهم تر از خانواده نیست و این خانواده است که سرنوشت لحظات شما را رقم خواهد زد، پس برای خانواده تان ارزش قائل شوید.
راهکارهایی برای حل اختلافات زوجین در استفاده از ارتباطات جمعی مجازی :
- مدت زمان حضور در فضای مجازی و کار با گوشی همراه خود را برنامه ریزی کنید:
مثلا مشخص کنید روزی دوبار و هر دفعه نیم ساعت وارد اینترنت شوید.
زمان استفاده از اینترنت ، زمان مفیدتان نباشد:
یعنی وقتی همه اعضا خانواده دور هم هستند را به اینترنت اختصاص ندهید.چرا که این زمان بهتر است صرف صحبت کردن ، یاد آوری خاطرات شیرین ، بازی و .. شود.
گاهی با همسرتان وارد این فضا شوید:
از او بخواهید در کنار شما بنشیند و افرادی که با انها در ارتباط هستید و نوع رابطه را بشناسد.
- رمز گوشی خود را به همسرتان بگویید تا بداند چیزی در تلفن همراهتان برای پنهان کردن وجود ندارد.
- یادتان باشد هر ارتباطی که همسرتان را ناراحت می کند را فقط قطع کنید نه پنهان ! چرا که ارتباطات پنهانی حتی اگر بدون منظور باشد ، اما به دلیل پنهانی بودنشان اثرات مخرب و گاه جبران ناپذیری دارد.
پیام های محاوره ای را حذف نکنید:
اگر همسرتان متوجه این موضع شود ، بی گمان حتی به ارتباط شما با همجنستان هم شک خواهد کرد.
- گاهی در حال که در کنار همسرتان با گوش خود کار می کنید برای دقایقی همسرتان را با تلفن همراه خود تنها بگذارید تا بداند چیزی برای پنهان کردن ندارید .
- هرگز پیام ها و گزارشات تلفن همراه خود را پاک نکنید چرا که این پیام ها و تماس ها چند جا در گوشی شما ذخیره می شود.
- یادتان باشد هیچ چیز موثرتر و کارامد تر از صداقت نیست ، برخی زوجها با خود می گویندهمسرمان آدم حساسی است ، اگر این پیام را ببیند و یا اگر بفهمد فلانی برای من پیام داده ، بی دلیل مشکوک شده و مرا سوال پیچ می کند و بدخلق می شود و به این دلیل برخی پیام ها را پاک می کند ، اگر همسرتان متوجه پنهان کاری شما شود با خود می اندیشد که اگر قصد قرضی در کار نبود این پیام ها هرگز پاک نمی شد.
وی اظهار داشت ؛ اثبات بی گناهی در این مرحله بسیار سخت است و حتی اگر همسرتان را قانع کنید ، او هرگز از ته دل قانع نشده و حتی حساس تر از قبل هم خواهد شد.
تمام تلاش خود را بکنید که به اعتماد دو طرفه بین شما و همسرتان خدشه ای وارد نشود ، که اگر این اتفاق بی افتد زیربنای زندگی ترک های عمیقی خواهد برداشت. باید بدانید تا وقتی همسرتان به راستگویی شما اعتقاد داشته باشد ، هر چه بگویید را باور می کند اما اگر یک اتفاق ساده این اعتماد را از بین ببرد دیگر هیچ کار شما را باور نخواهد کرد.
این روانشناس و مشاور خانواده ادامه داد ؛ تا وقتی اعتماد بین شما و همسرتان باشد ، شما پادشاه قلب او هستید اما اگر این اعتماد خدشه دار شود ، شما در قلب او اسب پادشاه هم نخواهید بود ، پس به هیچ قیمتی به همسرتان دروغ نگویید و پنهان کاری نکنید تا پادشاه قلب همسرتان بمانید. وی راهکارهای دیگری را هم در ادامه ذکر کرد :
- اگر حافظه گوشی شما پر است و باید برخی پیام ها را پاک کنید این کار را زمانی انجام دهید که با همسر خود در حال تماشای تلفن همراه خود هستید، تا ببیند چه چیز در حال پاک شدن است.
- هر وقت وارد فضای مجازی می شوید ، پیام هایی را برای همسرتان هم بفرستید که بداند حضورا شما در این فضا برای فرار از فضای خانه نیست و شما از آن برای ابراز علاقه به همسرتان هم استفاده می کنید.
- اگر چیزی در تلفن همراه همسرتان شما را آزار می دهد به جای بدخلقی و نق زدن ، اصل قضیه را با زبانی خوش با همسرتان در میان بگذارید چرا که حرف زدن خیلی از مشکلات را حل می کند.
- اگر همسرتان در مورد محتوای گوشی شما سوال کرد ، ناراحت نشوید و با حوصله پاسخ دهید باید بدانید هر سوالی به معنای شک و تردید نیست و گاه فقط کنجکاوی است.
- اگر همسرتان ارتباط شما با برخی افراد ناراحت است حتما یا او را توجیه و یا با ان شخص قطع رابطه نمایید و آن شخص را با نام دیگری ذخیره نکنید که عواقب بسیار بدی دارد.
مریم حسینی روانشناس و مشاور خانواده در پایان متذکر شد ؛ هیچ چیز به اندازه آرامش خانه تان شما را ارام نخواهد کرد پس برای این آرامش تلاش کنید تا زیربنای زندگی تان محکم شود.
گزارش از : مریم عبدالهی
انتهای پیام/
متاسفانه این شکل ارتباط دوستی و خانوادگی بد جوری به سرگرمی و وقت گذرانی بیش از حد و حدود صرف نظر از سوئ تفاهم و اختلافات خانوادگی وقت کشی و ازبین رفتن اوقات احوالپرسی و دید وبازدید ها شده و این ابزار های جدید و نوین فرصت کار های خوب و اجتمایی را در جامعه کم رنگ نموده و به توصیه این بزرگوار روان شناس میتوان لااقل از تنش های و بد خلقی های اجتمایی برخی از مردم که در این مورد زیاده روی دارند کاست . ممنون