یک فناوری دارویی فوق هوشمند در آینده نزدیک درد بیماران دیابتی برای تزریق انسولین را برای همیشه از بین خواهد برد.

به گزارش خبرنگار فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگارانکارشناسان نوعی Patch هوشمند تولید کرده اند که می تواند به صورت خودکار به تزریق انسولین به بدن افراد بپردازد.

گفتنی است، این Patch هوشمند از بیش از 100 سوزن کوچک و به ابعاد یک مربع به سایز یک سکه تشکیل شده است که هر کدام از این سوزن ها ضخامتی در حد ابعاد یک مژه چشم انسان دارند.


بررسی نشان می دهند، هنگامی که دستگاه تشخیص می دهد که سطخ قند خون فرد مبتلا به دیابت بالا رفته است به صورت خودکار شروع به آزاد سازی دوز مورد نیاز انسولین برای ورود به جریان خون و کنترل قند خون فرد می کند.

افراد مبتلا به دیابت همراه با مشکل تزریق دردناک انسولین به خود و یا اندازه گیری میزان قند خون از طریق نمونه گیری از نوک انگشتان مواجه هستند که به مرور زمان سبب از بین رفتن اعصاب نوک انگشتان و بروز گرفتگی و افت توان و کارایی انگشتان می شود.


در این روش جدید پیچ های هوشمند می توانند به صورت خودکار به هنگام نیاز بدن انسولین را وارد جریان خون کنند بدون آنکه بیمار دچار درد شود.

بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر بیش از 387 میلیون نفر در سراسر دنیا به بیماری دیابت مبتلا هستند و بر اساس تخمین ها انتظار می رود این تعداد تا سال 2035 به 592 میلیون نفر برسد.


افراد مبتلا به دیابت برای حفظ سطح قند خون باید به طور مرتب با Pricks انگشت دست و تزریق های مکرر انسولین خود را در شرایط ایده آل نگهداری کنند.

به گفته کارشناسان سازنده Patch های هوشمند این"micronee dles" ها با قابلیت ذخیره های انسولین به صورت میکروسکوپی و سنجش میزان گلوکز خود  توسط آنزیم هایی فعال ساز در بدن می توانند سرعت سطح قند خون را آنالیز کرده و میزان مورد نیاز انسولین را رها سازی کنند تا وارد جریان خون شود.


این دستگاه و پژوهش پیرامون آن در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم کشور انگلستان به چاپ رسیده است و نشان داده است که Patch های بدون درد توانسته اند قند خون را تا 9 ساعت در بدن موش های آزمایشگاهی مبتلا به دیابت نوع 1 پایین نگه دارند.

البته کارشناسان گفته اند آزمون های پیش بالینی بیشتر و پس از آن آزمایش های بالینی دقیق تر بر روی انسان مورد نیاز است تا قبل از آنکه این وسیله به صورت یک دستگاه درمانی در سراسر جهان مورد استفاده  قرار گیرد.

کارشناسان سازنده اعلام کرده اند هدف آنها از ساخت این وسیله کاهش درد در مبتلایان تنظیم دقیق دوز انسولین و نیز ساخت یک وسیله غیر سمی و سازگار با محیط زیست است.

 محققان در نظر دارند این  وسیله را هوشمند تر سازند تا بتواند دوز انسولین را با توجه به وزن شخص آزاد کند و نیز به کنترل میزان حساسیت فرد به انسولین نیز بپردازد.

به گفته نویسنده مقاله PNAS و مدیر مرکز مراقبت از unc دیابت،تزریق اشتباه دوز انسولین می تواند منجر به عوارض قابل توجهی چون نابینایی،قطع اعضای بدن، شوک انسولین و حتی مرگ منجر شود.

کارشناسان گفته اند به دلیل شباهت ابتلا به دیابت در بدن موش ها و انسان ها آنها از موش به عنوان حیوان آزمایشگاهی در این طرح استفاده کرده اند.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۰۹ تير ۱۳۹۴
تورو خدا روش های درمانی جدید دیابت رو بذارید من یه بچه ی دیابتی دارم
الهم اشفع کل مریض
آخرین اخبار