به گزارش خبرنگار
حوزه نفت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهرماه سال 93 یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از گمشدن یک دکل نفتی در کشور خبر داد و 14 نماینده مجلس شورای اسلامی با امضای نامهای، به هیئترئیسه خواستار پیگیری این موضوع شدند.
از آن زمان تاکنون اظهارنظرها و موضعگیریهای زیاد و اغلب غیررسمی از این قضیه شنیده و دیده شده و ماجرا در هالهای از ابهام باقیمانده بود تا اینکه با گذشت بیش از 9 ماه از این جریان، این بار با خبر وزیر نفت در خصوص گمشدن این دکل، موضوع وارد فاز جدی شد بهطوری که هفته گذشته وزیر نفت بهطور رسمی گمشدن این دکل را تأیید کرد.
بیژن زنگنه ماجرای گمشدن دکل را مربوط به دولت گذشته عنوان و اظهار کرد که موضوع مفقود شدن دکل نفتی 78 میلیون دلاری متعلق به ایران واقعیت دارد و با پیگیری و شکایت ما پروندهای در این خصوص تشکیلشده است.
امیرعباس سلطانی عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با
باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص وضعیت دکل گمشده اظهار داشت: موضوع دکل گمشده یکی از مباحث کلیدی است که هماکنون نقل محافل عام و خاص شده است بنابراین بهمحض تمام شدن تعطیلات، مجلس وارد عمل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه قضیه تحویل دکل فقط در حد یک برگه کاغذ بوده و در عمل دکلی در کار نبوده است، گفت: در سال گذشته تأسیسات دریایی با واسطه یک شرکت ترکیهای قراردادی را با یک شرکت رومانیایی منعقد میکند که مبلغ قرارداد ایران با ترکیه 92 میلیون دلار بوده درحالیکه شرکت ترک با شرکت طرف رومانیایی قراردادی با مبلغ 62 میلیون دلار بسته بود.
سلطانی ادامه داد: بهطوریکه بین قرارداد شرکت ترکیه با ایران و رومانی 30 میلیون دلار فاصله وجود دارد و ضمن اینکه فقط 13 میلیون دلار بهحساب شرکت رومانیایی واریز میشود، لذا این شرکت با توجه به اینکه تمام پول واریز نشده بود از تحویل دکل خودداری میکند.
وی خاطرنشان کرد: شرکت تأسیسات دریایی و سازمان بازرسی قضیه را پیگیری کرده و پرونده به مفاسد اقتصادی ارجاع دادهشده و درخواست دادهشده که مبلغی که به شرکت رومانیایی دادهشده به ایران برگردد.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: اینکه گفته میشود دکل در خلیج مکزیک دیدهشده در حد حرف است چون هنوز دکلی وجود نداشته و پولی بهحساب شرکت واریز نشده که دکلی در کار باشد.
سلطانی با اشاره به اینکه قطعاً در قضیه این دکل تخلف رخداده و قوه قضائیه باید پیگیری کند، اظهار داشت: قطعاً در ماجرای دکل رانت و سوءاستفاده در کار بوده است و این افراد به دنبال ایجاد چالش در کشور بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: پرونده دکل فعلاً در سطح ایران پیگیری میشود و سپس برای اینکه بتوانیم 13.5 میلیون دلار را از شرکت رومانیایی پس بگیریم باید از طریق مجامع بینالمللی ورود کنیم.
انتهای پیام/