به گزارش
حوزه نفت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شانا، محمد سوری با اشاره به این که در سالهای گذشته به دلیل کمبود کشتی نمیتوانستیم بخشی از محصولات پتروشیمی و ال پی جی را صادر کنیم، افزود: در کمتر از دو سال گذشته با خرید 15 فروند کشتی و پیوستن آن به ناوگان دریایی کشور، امکان صادرات این محصولات تسهیل شده است.
وی با بیان این که پیش از خرید این کشتیها کمتر از هشت فروند کشتی برای حمل و نقل آل پی جی و محصولات پتروشیمی وجود داشت، افزود: با اضافه شدن 15 کشتی یاد شده امیدواریم صادرات این محصولات افزایش پیدا کند، اگرچه در این زمینه همچنان کمبودهای وجود دارد.
مشاور وزیر نفت در امور راهبردی وزارت نفت درباره این که این تعداد کشتی را چه بخشی خریداری کرده است، گفت: پنج کشتی را شرکت ملی نفتکش خریداری کرده است که یکی از آنها از گذشته سفارش داده شده بود و اکنون تحویل شده است و بقیه کشتیها را نیز بخش خصوصی تأمین کرده است.
وی افزود: با ورود این تعداد کشتی ظرفیت حمل گاز مایع افزایش قابل ملاحظهای یافته و محدودیتهای صادرات و حمل و نقل دریایی گاز مایع به حداقل رسیده است.
ال.پی.جی یکی از محصولات جانبی نفت و شامل پروپان، پروپیلن، بوتان و بوتیلن در نسبتهای مختلف است.
قسمت عمده ال.پی.جي از پروپان و بوتان با نسبتی تقریباً مساوی ترکیب شده است. در کشورهایی که نفت برداشت شده با مقدار قابل توجهی گاز همراه است، تولید ال.پی.جي از این گازها کاملاً به صرفه است.
انتهای پیام/